Dobrý den, jakým maximálním proudem se může nabíjet li-ion baterie (pack) o kapacitě 30 Ah a napětí 60 V? Mám k tomu nabíječku 1.7 A, což se mi zdá dost málo.
Když se měří teplota článků, tak i dost vysokým proudem. Na baterii je BMS a to hlídá proudy z/do baterie. Klidně je možné, že pro nabíjení jsou kvůli ceně fety o nižším proudu než pro vybíjení. A pak je nabíjení omezeno touto hodnotou.
To musíte najít v dokumentaci výrobce akumulátoru. Prodejce asi dodal univerzální napájecí zdroj kterých asi měl na skladě hodně. Také možný důvod je že výkonnější nabíječka je dražší, což u některých výrobků je důležité.
To udava vyrobce... Muze to byt mezi 1C nebo C/4, (nabije se ta hodinu, resp za 4, hrubě řečeno, protože pak to deformuje CV režim- RI přírustek nesmí překročit CV limit kolem 4209mV nebo 4400mV) Předokládám že tech 1.7A platíbpronkaždý člànek, jinak bys musel uvést napětí/výkon. To se mi zdá málo, šlo by o C/18 cca.
ves
Myslím že normálně se má nabíjet proudem 0.1 C, což by pak byly 3 A.
To vypadá na elektrokoloběžku nebo neco podobného s sirokyma gumama. To bude souviset s dotazem o průřezu kabelu k pohonu v zadnim kpke tam byla baterka 60V a tusim ze i tech 30 Ah
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.