Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hmotnost mědi v mez motorech

Od: knauf odpovědí: 8 změna:

Ahojte, začínám dělat pořádek a recyklovat nepotřebné věci a v garáži jsem našel hromadu zahájených elektromotorů mez - většina MEZ 2.2kw s hmotností kolem 20kg. Jsou to motory co mají nějaké poškození.

Ve sběrné můžu dostat 12kč za kg motoru a mě by zajímalo, jestli někdo neví přibližnou hmotnost měděného vynutí.

Pokud by bylo v každém motoru alespoň 2kg mědi tak by už stalo za to ji z nich vytáhnout a prodat zvlášť (160kč/kg)

Jelikož jsou na motorech různé řemenice apod. a ta Při výkupu musí dolů, vyjde mě ta práce nastejno

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jirib
hodnocení

3x
Vyzkoušej pracnost a výnosnost u jednoho motoru a pak uvidíš...
Bez ohně a černého kouře se to neobejde...

hodnocení

2x

Z mého pohledu je tohle práce pro invidua co je líný si najít pořádnou práci.

riva
hodnocení

1x

Nabízejí se brigády za cca 150 Kč/hod. Nevyjde to lépe, než se mordovat s elektromotorem?

hodnocení

0x

Tak samozřejmě, že čistá měď je výhodnější. Jenže ty dráty uvnitř jsou smaltované, takže to není čistá měď a sběrna na to možná bude brát zřetel.

Už jste někdy zkoušel dostat měď z motoru? Není to tak jednoduché (sundání řemenice je proti tomu sranda) a o rentabilitě lze pochybovat. Já bych do toho nešel. Ale jestli nemáte co dělat... *nevi*

hodnocení

0x
Zkuste jeden motor a dejte vědět, jestli to stojí za to... Hlavně demontáž vinutí...

dylin
hodnocení

0x
Demontáž vinutí není těžká... Musíte vypreparovat stator z obalu, což je asi nejpracnejsi. Pak už na jedné straně uriznete vinutí flexou a vytáhnete na druhé páčením. Ale je to fakt pracné a dost možná si u toho ublížite.

111®
hodnocení

0x

řezat měďnení žádná sranda, to kotouč ubývá rychleji než se prořežete

hodnocení

0x

Měď je nutné plamenem vyžíhat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]