Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Poslech rádia FM na BT sluchátkách

Od: arwi® odpovědí: 10 změna:

Aby mi v mobilu hrálo rádio,musí se připojit drátová sluchátka,která slouží zároven jako anténa.Ale prý to jde udělat tak,že se připojí drátová sluchátka,pustí se FM rádio a pak se zapnou BT sluchátka.Po jejich připojení prý bude hrát rádio v BT sluchátkách.Zkoušel jste to někdo?Případně mohl by to někdo zkusit a napsat mi,jestli to funguje?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Ano funguje to.

Jako anténu používám audio kabel 3,5 mm, délka cca 1metr

Nokia 7.2 sluchátka Niceboy

hodnocení

Audiokabel,to můžou být ty drátová sluchátka?

Drátová sluchátka bohužel nemám abych zkusil.

Kabel je tento: odkaz

hodnocení

Moc děkuji.Tento kablík by byl ještě lepší,než ty drátová sluchátka a není drahý.

hodnocení

2x

Jde to, dokonce se prodává teleskopická anténa, která se zastrčí místo sluchátek:

prodejdvd.cz/...

Ale tu bych moc nedoporučoval, protože pákou bude příliš zatěžovat zdířku v mobilu. Ten kablík, co vám radí výše, je pro laika asi nejlepší řešení. Ale raději kabel prodlužovací, ze kterého nebudou čouhat kontakty.

alza.cz/...

Nebo ustřižená a zaizolovaná sluchátka.

doplněno 29.07.23 15:38:

Vidím, že odkaz je na 2 m, stačí 1 m, třeba tento:

czc.cz/...

riva
hodnocení

0x

Téměř jistě to takto nefunguje. To by musel být výstup z rádia mobilem digitalizován a proč by si takto výrobce mobilů komplikoval život.

hodnocení

0x
Mohlo by to fungovat. Kdysi jsem používal ušmiknutý kus kabelu s jackem bez sluchátek a poslouchal na reproduktor. Na ali je dokonce teleskopická anténka s jackem... Když přepneš audio výstup na bt, mělo by to jet. Jen teda předpokládám, že máš v mobilu fm tuner. Mimochodem, proč to nezkusíš sám?
hodnocení

Ano,v mobilu mám FM rádio.Ale ty dráty od sluchátek,když třeba stříhám stromy,nejsou dobré,vždycky se mi za něco zachytí.A taky ,když se jack nějak otočí,nebo povystrčí,tak rádio přestane hrát a zlobí mně to. Tak přemýšlím o koupi BT sluchátek,ale chtěla bych poslouchat rádio.No nerada bych vyhodila peníze zbytečně.

hodnocení

0x
Asi to bude různé u různých telefonů, na mém Xiaomi třeba přepnout FM rádio do BT sluchátek nejde.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]