Mám dotaz g telefoninckým mobilním sítím. ASi znáte, že některé přichozí SMS od kurýrů, bank, pošty nemají v údajích telefonní číslo +420... nebo krátké telefonní číslo (např 4508) ale přímo text Alza, Pošta, AirBank. Mě zajímá, je tohle omezné jen na příchozí SMS nebo mi může i někdo zavolat? Za druhé, co je pravdy na tom, že na takovou to příchozí SMS nelze odpovědět nebo zavolat? Jak technicky je datová struktura v hovoru/SMS mající na starosti identitu iniciátoa (volajajícího/pisatele SMS)? JE to jen string a nebo i nějaký ENUM, který určují, zda jde o numerické číslo, textové číslo(Ceskaposta), +něco jiného( cp)?
Neviem presne, ci som na rychlo nasiel spravny protokol, ale vyzera to na obycajny string, kde je vecou odosielatela, co tam vlozi. Podvodnici si zaplatia pristup do ustredne nejakeho operatora a je len na ich, ake cislo a nazov si pridelia.
Odporucam vam s takto specifickou otazkou ist na najeke specializovane forum vyvojarov software pre tieto ucely.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.