Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Navigace v telefonu

Od: mirek7 odpovědí: 10 změna:

Dobrý den. Máme telefon Honor a stažené mapy.cz. Telefon ukazoval trasu v pravo vlevo a přitom správně bylo rovno. Hlasová navigace přestala navádět. Při najetí do křižovatky navigace neukázala nic Dále jsme pokračovali po trase a navigace nás správně navedla do cíle. Kde bude chyba? Děkuji.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Chyba,múže byť v komunikácii so satelitom pre GPS, potom,že nemáte kompas v mobile a nevie určiť smer natočenia mapy alebo zlá komunikácia s aplikáciou.

hodnocení

0x

Mně jednou navigace mapy.cz ukázala na Slovensku toto špecifikum. Samozřejmě to byla trasa delší, než ukázaná, z UH do Partizánske. Ovšem občas to chce použít taky hlavu a logiku.

Navigace v telefonu

hodnocení

0x
Kolik byla (P,H,V)DOP?

hodnocení

0x

Místo experimentů použijte raději Waze.

No, upřímně, ten dělá ještě mnohem větší nesmysly. Třeba místo po hlavní mě zkoušel hnát po nějaké rozbité cestě mezi baráky. Vzdálenost stejná, hlavní úplně volná. A to se nestalo jednou, ale už mnohokrát na různých místech. Když to někde vůbec neznáte, tak je to akorát k naštvání.
Nebo se mě snaží dostat na "rychlejší" cestu, ale když odbočím tak, jak jsem zvyklý jezdit, tak najednou spadne čas o 5 minut.
Sice Waze používám, ale kraviny někdy dělá strašné.
Waze je nutnè hlídat, je dost ulhanej a nejde podle něj jet naslepo. Má silnou snahu odlehčovat hlavní vytíženější tahy a posílat řidiče kotárama dlouhou ošklivou trasou s pozdějším dojezdem.
Waze je otřesná navigace.

Na nějakém fóru jsem o Waze četl, a patrně to nebude jen její vlastnost, že stačí aby například v jednom autobuse jedoucím šedesátkou na volné cestě bylo někollik lidí s touto aplikací, která nemusí být ani aktivní, pouze běží na pozadí, a systém to vyhodnotí tak, že je na malém prostoru hustější provoz, než na vedlejší cestě, a tak vás zavede tam.

To je možné, ale je prakticky pravidlem, že se mě při hustším provozu snaží odlákat na nějakou dlouhou objízdnou trasu, jako na tu nejlepší a nejrychlejší, přitom když ho neposlechnu a jedu po svém, tak najednou pro mnou vybranou trasu zobrazí méně km i kratší dojezdový čas, tedy přizná, že ta moje trasa je lepší, jen mě na ni nechtěl pustit.
Na mě to působí, že se už nechová jako individuální navigace, ale jako centrální optimalizátor dopravy. Což je asi při vysokém počtu uživatelů logické a "společensky prospěšné", ale pro jednotlivce ne vždy výhodné.

Já také nějak přestal Waze věřit, také mně potahala neskutečnýma cestama a přitom na té naplánované žádný problém nebyl. Nestalo se to jen jednou ...:(. Teď zkouším mapy.cz ale bez toho, aby zohledňovaly provoz a zatím dobré

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]