Dobrý den. Prosím Vás,Chtěl bych se zeptat co znamená na zesilovači pokud má možnost zapojeni Pre out. Jde mi o to,zda bych do tohoto vstupu mohl zapojit aktivní subwoofer bez toho,abych poškodil ,zničil zesilovač. Některé zesilovače mají přímo určený a označeny zapojeni Subwoofer.Tam je mi to jasný. U toho označení Pre out mi to moc jasné není. Děkuji.
Pre-out je výstup z předzesilovače, main-in je vstup do koncového zesilovače. Typické použití je to, že se tyto konektory (které jsou standardně spojeny takovou "podkovičkou") rozpojí a mezi ně se vřadí nějaké další zařízení (ekvalizér, krabička od aktivních reproduktorů atd).
Pokud máte pouze pre-out a nikoliv i main-in, pak tím, že na pre-out zapojíte aktivní subwoofer byste nic pokazit neměl..(předpokládám, že by se koncový zesilovač neměl odpojit).
Pre out je výstup zvuku z předzesilovače. Subwoofer by tam asi zapojit šel, ale pak by nejspíš nešel zvuk z hlavního zesilovače. Jedině to propojit nějakou rozdvojkou. Foto by nebylo?
Když rozpojíte pre-out a main-in, tak zesilovač hrát nebude (mimo zařízení pro něž je toto řešení určeno, viz. výše).
Neprzněte zvuk nějakým SW, ale kupte slušné reprosoustavy, co hrají dobře basy.
bery*
Hlavně, pokud správně uvažuju, ten preout vstup/výstup bude ještě před regulací hlasitosti, takže i kdyby se třeba paralelně k těm propojkam pověsil vstup do hrombedny, nebude se její hlasitost regulovat hlavním volume a bude hřmít pořád naplno
krystof
Na mém zesilovači se s volume ovládá právě úroveň výstupu na pre-out, nikoli na hlavním zesilovači.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.