Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám zastřihávač vousů Braun BT7240, do kterého jsem omylem vložil baterii póly naopak, přístroj se chvíli zapnul a nic, nejeví známky života, ani nejde nabít. Je tam tato baterie:
Je zničený přístroj, nebo nějak zkratovaná baterie a jak to poznám? Poraďte prosím nějaký test, abych věděl jestli mám shánět nový přístroj, nebo baterii. Nabíječku na tyto baterie nemám, mám multimetr, ale netuším, jak to s ním ověřit.
Děkuji.
Děkuji za odpověď. Někde jsem četl, že tyto Li-ion baterie se právě lehce zničí (zablokují) pokud nemají ochranu proti přepólování, což tahle asi neměla.
Test přístroje jinou baterií: můžu zkusit nějakou obyčejnou tužkovou? Na 1,5V přístroj asi nebude reagovat, ale třeba tahle alkalická by tam fungovala?
Ještě mě napadlo jestli je možné vyzkoušet přístroj přímo přes nabíjecí kabel? Je tam tento:
Tak jsem myslel vyjmout baterii a připojit zdířky nabíječky přes drátky přímo k + a - přístroje. Je to možné, nebo se tím přístroj odpálí?
Pokud nejsi troll, a myslíš to vážně, nemůžeš zařízení, které je napájeno lion s napětím kol 4V napájet 12Voltovou baterií a 1,5V již vůbec ne. Tj jako by jsi chtěl svítit žárovkou na 230V na 400V! (chvíli ano cca 200ms) .Pokud to neumíš změřit, kup si druhou baterku, dej jí tam v polaritě jak má být a uvidíš. Pokud ti přístroj pojede, bylo to baterkou. Nabíječkou už vůbec ne. Pokud máš ss zdroj nejlépe regulovatelný vyzkoušej to na něm...
Kupte si odpor 33 - 47 ohm / 1 W a viac, pripojte k akumulatoru a merajte napatie, nesmie vyrazne klesnut. Aku bude v poriadku, ten sa tak rychlo neznici. Vam odisiel pristroj, asi je tam nejaka elektronika ale kondenzator, ktoremu prepolovanie nerobi dobre. Ak to nefunguje so spravne vlozenym a nabitym aku, potom je to mrtve a oprava asi bude nerentabilna.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.