Nejste přihlášen/a.
Jaký free online simulátor pro obvody kolem 1MHz byste doporučili?
Pár jsem jich zkusil, co mi google vyhodil, ale chtěly po chvilce placené členství (a navíc to řekly až když už jsem tam pracně natahal nějaké schema)
Jestli myslíš circuitlab.com/..., tak tam mi právě před asi třema hodinama smázli obvod, že jsem si prý už pohrál dost a ať koukám koupit placenou verzi.
Ahoj,
mrkni na: analog.com/... . Není to online simulátor, což je dle mne dobře, právě z důvodu, že jednou je nainstalován do PC, potom funguje napořád a uživatel není odkázán na libovůli majitele online aplikace, zda a za jakých podmínek se dostanu do projektu na serveru příští vteřinu. Jsem ze staré školy a co nemám offline na svém komplu, to neexistuje.
Jinak je to klasický SPICE simulátor, využívaný také profesionálně při návrhu obvodů, včetně toleranční analýzy, která reflektuje reálné vlastnosti součástek při masové výrobě. Není zde limit mezního kmitočtu, pokud nevemu do úvahy parazitní vlastnosti částí obvodu. Není se třeba bát syntaxe SPICE, má to grafické prostředí s "kreslítkem"schémat, a program případný SPICE výraz vytvoří na kliknutí. Dokonce se nemusí ani na jiný počítač podruhé instalovat, je přenositený pouhým zkopírováním adresáře s programem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.