Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Měnič napětí

Od: hakl® odpovědí: 13 změna:

Mám koupený měnič napětí pro oběhové čerpadlo,Cyber Power UT 850EG za 1500.- Má vlastní baterii VRLA 12v/9Ah.Mám dotaz,zda má někdo s tímto zdrojem zkušenost?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Koupil jste UPS pro počítač. Pro kotle a čerpadla se dělají speciální zdroje se sinusovým výstupem.
doplněno 24.07.23 22:16: Musí to být pure sinus/čistý sinus. Např:
himalaj.cz/...
elventil.cz/...
To počítačové jsou tzv. modifikovaný simus, což jsou jen obdélníky o obdobné peak i ef hodnotě, jakou má sinus v síti a jsou vhodné jen pro měniče s usměrňovačem, nebo odporové zátěže, ne pro indukční.
Podle typu zátěže musí být max. výkon násobně vyšší, než příkon.
hodnocení

Doplňuji,je to sínus!

riva

Ne sinus, ale "simulovaný sinus". Po česku trapéz, nebo ne sinus.

hodnocení

Tak podle čeho mám zjistit že to je "trapéz" když je tam psané sínus? Topenář mě ho napojuje na zmíněné čerpadlo.

nejlépe osciloskopem nebo v originál dokumentaci výrobce.

Sinus jsou většinou taky dražší měniče. Ty levné sinus neudělají na 100%. Za kvalitu se platí.

Čistej sinus dělá třeba Phoenix.

hodnocení

3x

9Ah? To je tak na 5 minut :-D

Navíc dnešní kvalita těchto akumulátorů je tak špatná že při výpadku upska ani nestihne zapípat.

z tme jsem brával yuasy. Ty mě přišli tak nějak nejlepší.

Teď mám v záloze Bpower. Píšou životnost 6-9 let

hodnocení

2x

Z návodu

2. S jednotkou UPS vypnutou a odpojenou připojte počítač, monitor a jakékoli externě napájené zařízení pro ukládání dat (disk ZIP, disk Jazz, páskovou jednotku atd.. NEPŘIPOJUJTE k ní laserovou tiskárnu, kopírku, ohřívač prostoru, vysavač, skartovačku papíru nebo jiné velké elektrické zařízení. Spotřeba energie těchto zařízení způsobí přetížení a možné poškození jednotky.

O tvaru výstupního napětí ani Ň...

kimbert*
hodnocení

1x

Doporučuji přečíst dobře vysvětleno pro laika abaterie.cz/...

hodnocení

1x
Na první pohled levná čína, spotřební zboží, tam kde chci něco spolehlivě zálohovat tam bych to určitě nedával.
Kupte si záložní zdroj k tomu určení s externím akumulátorem.

jirib
hodnocení

0x
Hledejte menič s funkcí UPS.
Připojíte autobaterii a hotovo.
m.alza.cz/...

hodnocení

0x

Pridam sa ku kolegom a zhrniem : kupili ste velmi zle, jednak to nema cisty sinus a 12V 9Ah je cisto teoreticky energia 108 Wh, po uvazeni roznych strat v menici, starnutia aku a pod to bude tak 50 Wh, na to vam obehove cerpadlo nepobezi ani hodinu. Toto je na uvazovany ucel nepouzitelny zdroj, informujte sa u firiem, ktore dodavaju kurenie na kluc, ake zalohovanie odporucaju. Obecne na rozbeh motora musi byt menic nasobne predimenzovany, to, co zvladne 100W odporovu zataz, zvladne motor tak max 20W ...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]