Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám zapojené LED pásky dle hvězdicovitého schématu - 6 "větví" od zdroje. Dnes jsem je po asi roce nepoužívání zapnul a z šesti větví svítí normálně jenom jedna, ostatní velmi slabě, téměř nesvítí. Předtím byly asi rok v provozu zbruba 9 hodin denně. Zapojené přes wago svorky. Čím by to mohlo být?
1. Priserna fuserina, aj poziarne nebezpecna.
2. Pasky boli na chladiacich profiloch nalepene, ako pozaduje vyrobca? Ak nie, ledky predcasne odisli na prehriatie.
3. Dolezite je merat napatie na zaciatku a konci pasika, ak je priblizne rovnake, porucha je na ledkach.
1. ano, k fušeřině se přiznávám. Můžete rozvést ty požární rizika? Jsem v tomto úplný laik, alespoň jsem vše kolem zdroje a vodičů natřel protipožárním nátěrem. Na ustřihnuté vodiče jsem napájel cín, než jsem je cpal do wago a mám tam požární hlásič. Je špatně něco s tím zapojením?
2. Byly nalepené na té fólii v pozadí. "Chladící profil" slyším poprvé. Je pravda že se trochu zahřály, ale horké nebo žhavé mi nikdy nepřipadali a hlavně, když byly zapnuté naposledy, tak svítily všechny normálně. To přehřátí je předpokládám nevratné poškození?
3. zítra změřím, děkuji za odpověď
Pri plnom napati podla katalogovych udajov a bez chladenia to cipom skodi a skracuje sa ich zivotnost. Do packovych Wago svoriek sa vodic necinuje, hrozi jeho zlomenie tam, kde konci cin. Zmerajte prud, aky ide zo zdroja, ked postupne pripajate jednotlivre pasiky a tiez, ci nepada napatie, tak sa zisti, ci je porucha v zdroji alebo v ledkach.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.