Zdravím, Mám Samsung A52. Poslední dobou, se telefon nabíjí nehorázně dlouho, třeba 8 hodin. Nechápu proč. V nastavení jsem žádnou chybu nenašla. Zkusila jsem vyměnit nabíječky, zásuvky, ale furt stejné. Co s tím, aby to nabíjelo zase normálně? Díky za radu dopředu
Jestli není chyba v nabíječce, tak bude někde větší přechodový odpor. Špinavé nebo uvolněné konektrory, přelámané drátky v kabelu. Zkuzte konektory vyčistit, napružit kontakty, vyměnit kabel. Pro kontrolu proudu můžete použít nějakou aplikaci, např. Ampere.
Také se rád nechám poučit, jak se dá konektor USB-C strčit obráceně. Jinak k tomu nabíjení - pokud se to stalo náhle a píšete, že jste zkoušela různé nabíječky se stejnými nebo lepšími parametry, než má vaše, tak bych se zaměřil na kabel (Samsung je dost vybíravý, ne každý USB-C kabel mi funguje na rychlé nabíjení), případně nevypla jste si v menu baterky volbu rychlého nabíjení ( teda pokud u A52 tato volba je).
kasper, prohlédl jsem pár videí a popisů, všude uvádí jen dvouhodinové klasické nabíjení baterie. Máš odkaz na stránku kde to rychlonabíjení je uvedené?
Pokud jste nabíjela stejnou nabíječkou i kabelem a doba se takto prodloužila, zkusila jste i další nabíječky a kabely a stále je to tak dlouhá doba nabíjení, hledal bych problém v baterii - tj. servis.
protože pokud to někdo neumí, může si zlomit displej nebo jinak úplně odrovnat telefon... a ty tenké šroubováčky taky nemusí kupovat... - takže za mne raději litr za výměnu než zničit ..
Může být závada v konektoru, může být opotřebený. Doporučuji aplikaci Aku Battery, která vám ukáže, jestli se baterie nabíjí správně, dostatečným proudem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.