Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pomalé nabíjení

Od: anet odpovědí: 16 změna:
Zdravím,
Mám Samsung A52. Poslední dobou, se telefon nabíjí nehorázně dlouho, třeba 8 hodin. Nechápu proč. V nastavení jsem žádnou chybu nenašla. Zkusila jsem vyměnit nabíječky, zásuvky, ale furt stejné.
Co s tím, aby to nabíjelo zase normálně?
Díky za radu dopředu

Pomalé nabíjení

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Jestli není chyba v nabíječce, tak bude někde větší přechodový odpor. Špinavé nebo uvolněné konektrory, přelámané drátky v kabelu. Zkuzte konektory vyčistit, napružit kontakty, vyměnit kabel. Pro kontrolu proudu můžete použít nějakou aplikaci, např. Ampere.

riva
hodnocení

0x

V první řadě je potřeba mít (rychlo)nabíječku, která ukazuje napětí+ proud, popřípadě příkon nabíjení.

hodnocení

0x

nemáte konektor od nabiječky strčený obraceně?

olinl

Tak tohle mě zajímá-jak obráceně? Konektor který se strká do mobilu je tam typ C..

Také se rád nechám poučit, jak se dá konektor USB-C strčit obráceně. Jinak k tomu nabíjení - pokud se to stalo náhle a píšete, že jste zkoušela různé nabíječky se stejnými nebo lepšími parametry, než má vaše, tak bych se zaměřil na kabel (Samsung je dost vybíravý, ne každý USB-C kabel mi funguje na rychlé nabíjení), případně nevypla jste si v menu baterky volbu rychlého nabíjení ( teda pokud u A52 tato volba je).

alspoň já to tak mám z jedné straný je rychlé nabijení z jedné pomalé

olinl
kasper co máš za telefon a nabíječku, můžeš dát foto?
17.07.23 21:11

Tcl 10l

olinl
kasper, prohlédl jsem pár videí a popisů, všude uvádí jen dvouhodinové klasické nabíjení baterie. Máš odkaz na stránku kde to rychlonabíjení je uvedené?
Teoreticky na tom muze neco byt pravdy, pokud jde o nekvalitni kabel ošizený, s méně než 4 piny gnd a vcc

hodnocení

0x
Jakým proudem?
(/sys/class/power/batter*/current_now)
chad

A jak zjistím proud na iPhonu? :))

hodnocení

0x

Pokud jste nabíjela stejnou nabíječkou i kabelem a doba se takto prodloužila, zkusila jste i další nabíječky a kabely a stále je to tak dlouhá doba nabíjení, hledal bych problém v baterii - tj. servis.

Už jste mě předběhl.Mohlo dojít k závadě baterie.! Ale proč platit za servis? Koupím baterii a sám vyměním!:)

protože pokud to někdo neumí, může si zlomit displej nebo jinak úplně odrovnat telefon... a ty tenké šroubováčky taky nemusí kupovat... - takže za mne raději litr za výměnu než zničit ..

zvedavec
hodnocení

0x

Může být závada v konektoru, může být opotřebený. Doporučuji aplikaci Aku Battery, která vám ukáže, jestli se baterie nabíjí správně, dostatečným proudem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]