Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Občas vypadává snad samovolně hlavní jistič na chodbě. Mám dvoutarifní sazbu D26d.
Poslední případ dnes ráno. Večer vše v pořádku. Přes noc byl v provozu pouze boiler, mraznička a lednička, vše ostatní vypnuto. Ráno byl vypadlý hlavní jistič na chodbě.
Jak zjistit zda jde o technickou závadu (na př. při přepínání tarifu, nebo vadný jistič) nebo nám někdo ten jistič vypíná?
Hlavní jistič na chodbě je Schrack typ B20, šedý, na kolik je ampér není na něm napsáno, je tam od rekonstrukce elektrorozvodů v domě asi 20roků.
Hlavní jistič je třífázový 3x16 A.
Může trochu zkratovat boiler,ne tvrdej zkrat ale takový občasný.V trubce co je topné těleso prosakuje trochu voda,je zrezlá /ta trubka\ a občas to prskne, jistič pak vystaví. Moje zkušenost.
No to je dobrý odhad, ale vysvětli nám proč by vypad hlavní jistič a ne ten od toho bojleru! V případě oba najednou.Děkuji.
Jistič nevystavuje , ale vybavuje!
Urobte foto toho istica, nakoniec zistime, ze to je chranic. Istic si viete "zaplombovat" v zopnutej polohe, na packe a tele istica su male dierky, kadial prevlecitete tenky drotik a potom lepiacu pasku s podpisom alebo nieco podobne.
Co mě napadáš? Co jsem zi udělal? S lidmi dělám 50let! A bez problémů. Jen Upozorňuji Petra, že se překouk, protože píše ,že mu vypadává hlavní jistič na chodbě. Nevím o tom, který dodavatel elektřiny by chtěl mít za hlavní proud. chránič!
Tak jestli Vám někdo jistič vypíná se dá jednoduše zjistit.Poznačte si nějakým způsobem dvířka od rozvaděče,zda byly v noci otevřené.Je možné že má někdo k tomu důvod ale nejni mě jasné proč.
Vyjede ti na něm ten obdélníček.
na nových jističích to myslím poznat není, pouze na jističů chráničích jde poznat, jestli vypadl chránič a nebo jistič, pokud se nepletu...
A jak moc starý jsou ty spotřebiče Bojler mraznička lednická a jak starý je ten hlavní jistič a kolik ampér a fazi (je černý a nebo DIN). Neuvedl jsi jedinou specifikaci!
Tak to tady můžeme leda tak hádat
nebo Zační výměnou toho hlavního jističe. Pokud třeba běží bojler a k tomu se připojí na stejné fázi s dary mražák, a jistič 3x16 je starý, no tak si dovedu představit... že padne
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.