Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Občas vypadává snad samovolně hlavní jistič na chodbě. Mám dvoutarifní sazbu D26d.
Poslední případ dnes ráno. Večer vše v pořádku. Přes noc byl v provozu pouze boiler, mraznička a lednička, vše ostatní vypnuto. Ráno byl vypadlý hlavní jistič na chodbě.
Jak zjistit zda jde o technickou závadu (na př. při přepínání tarifu, nebo vadný jistič) nebo nám někdo ten jistič vypíná?
doplněno 17.07.23 11:37:
Hlavní jistič na chodbě je Schrack typ B20, šedý, na kolik je ampér není na něm napsáno, je tam od rekonstrukce elektrorozvodů v domě asi 20roků.
doplněno 17.07.23 11:43:
Hlavní jistič je třífázový 3x16 A.
3x
Může trochu zkratovat boiler,ne tvrdej zkrat ale takový občasný.V trubce co je topné těleso prosakuje trochu voda,je zrezlá /ta trubka\ a občas to prskne, jistič pak vystaví. Moje zkušenost.
No to je dobrý odhad, ale vysvětli nám proč by vypad hlavní jistič a ne ten od toho bojleru! V případě oba najednou.Děkuji.
Jistič nevystavuje , ale vybavuje!
0x
Urobte foto toho istica, nakoniec zistime, ze to je chranic. Istic si viete "zaplombovat" v zopnutej polohe, na packe a tele istica su male dierky, kadial prevlecitete tenky drotik a potom lepiacu pasku s podpisom alebo nieco podobne.
Co mě napadáš? Co jsem zi udělal? S lidmi dělám 50let! A bez problémů. Jen Upozorňuji Petra, že se překouk, protože píše ,že mu vypadává hlavní jistič na chodbě. Nevím o tom, který dodavatel elektřiny by chtěl mít za hlavní proud. chránič!
E-on to má i ve svých požadavcích jak má být zapojen elm v siti TT.
U nás před 20 lety provedl Eon rekonstrukci sítě NN z TT n TN, hodně přípojek ještě neprošlo rekonstrukcí.
0x
Tak jestli Vám někdo jistič vypíná se dá jednoduše zjistit.Poznačte si nějakým způsobem dvířka od rozvaděče,zda byly v noci otevřené.Je možné že má někdo k tomu důvod ale nejni mě jasné proč.![]()
Vyjede ti na něm ten obdélníček.
na nových jističích to myslím poznat není, pouze na jističů chráničích jde poznat, jestli vypadl chránič a nebo jistič, pokud se nepletu...
0x
A jak moc starý jsou ty spotřebiče Bojler mraznička lednická a jak starý je ten hlavní jistič a kolik ampér a fazi (je černý a nebo DIN). Neuvedl jsi jedinou specifikaci!
Tak to tady můžeme leda tak hádat ![]()
nebo Zační výměnou toho hlavního jističe. Pokud třeba běží bojler a k tomu se připojí na stejné fázi s dary mražák, a jistič 3x16 je starý, no tak si dovedu představit... že padne ![]()
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.