Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mobilni klima -nejaka udrzba?

Od: barka odpovědí: 5 změna:
Zdravim, mam 7 let mobilni klimatizaci guzzanti, jsem s ni spokojena, v byte bych bez ni neprezila, jen me delsi dobu vrta hlavou jestli je potreba nejaka udrzba, neco jak u tech klasickych. Po lete jen umeju ty filtry z boku byvaji zaprasene. Je třeba neco jineho? Navod jiz nemam, jak to vlastne funguje nejak vevnitr netusim...děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Hlavně čistit filtry, víc běžný uživatel stejně neudělá, to by se musela rozebrat.
Uvnitř už pravděpodobně bude za ty roky nějaký nános špíny z kondenzátu a prachu, tak to jedině svěřit někomu, kdo se tím zabývá nebo aspoň ví co dělá.
Jinak je dobré používat funkci (pokud má), že po vypnutí ještě nějakou dobu běží ventilátor, aby se vysušil výparník. V mokru a teple se totiž rády rozmnožují různé bakterie a plísně.

007cz
hodnocení

1x
Doma na klimatizace používám dezinfekční spray na autoklimatizace. Ten další "špunt" bývá odvod kondenzátu při funkci topení.

barka
hodnocení

Dekuji a jeste se zeptam klimatizace ma dva spunty, z toho dolniho odtika voda, kterou pravidelně vylevam. Ale pak je dalsi špunt umisteny výše a nevim k čemu a jde z nej pri nakloneni max.par kapek vody. K cemu to je?
Dole je vana, do které jde kondenzát a ten se pak částečně odpařuje a zbytek se musí občas vylít.
Místo horního špuntu se dá dát hadička a kondenzát odvádět do nějaké vlastní nádoby, tak to dělám já, že tam mám cca 30 cm hadičku a za klimatizací 5l kanystřík na kondenzát.
Hromadění vody v klimatizaci je mi totiž tak nějak proti srsti :)
barka
hodnocení

Dekuji, ale stači vylivat ten spodek ne, mam tam takovou malou placatou misticku, vzdy po nekolika hodinach vyndam spunt, odtece voda do misky a vyleju ji. Hadicka nejaka byla ale uz ji asi nemam

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]