Nejste přihlášen/a.
Mám tenhle zesilovač
Sinilink Bluetooth Audio Modul AP50H, 2x50W
Mohl by mi někdo vysvětlit, tu souvislost napájecího napětí a výkonu? Přijde mi to, ať připojím jakýkoliv zdroj (různé napětí od 7 po 24V s různými výkony), že se výkon nemění...
proč to řeším: když posunu hlasitost nad 50%, tak to klasický už chrčí... nevím, jestli si pomůžu silnějším zdrojem? Nebo je problem v repro? Repro mám PHILIPS LSB 650C/41 (6 ohm) - asi 45 Watt?
Dokázal by někdo nadefinovat, kolik wattů by měl dávat zdroj pro max. výkon?
abych se zbytečně nesnažil připojit třeba automobilový 12 voltové akumulátor s vysokým proudem apod., jestli to nebude zbytečné.
Podle toho prvního odkazu na Laskakit by mělo pomoci spíše vyšší napětí?
Výstupní výkon:
2x10W = 12V/8Ω
2x20W = 18V/8Ω
2x30W = 22V/8Ω
2x20W = 12V/4Ω
2x40W = 18V/4Ω
2x50W = 21V/4Ω
Přiznám se, že takovému vztahu moc nerozumím, tak si to rád nechám vysvětlit.
Přiznám se, že takovému vztahu moc nerozumím, tak si to rád nechám vysvětlit.
Ale ty reproduktory mají 6 ohmů, je to na nich napsané... Takže jaké je ideální na pití pro využití maximálního výkonu těch repro beden?!
Neměřil jsem zatím nic, osciloskop ani logger nemám, a měřit to levným digitálním multimetrem bude k ničemu...
Jen jsem zatím vyzkoušel různé zdroje... A zdálo se mi že je všechny hrají stejně. Ale asi jen do určité hranice výkonu...
Otázka: jaké přesně napětí a proud bych měl dodat pro využití maximálního výkonu těch repro beden 6 ohm... kabely k repro jsou tlustý dost, odhaduju mezi 2,5-4 mm² odhadem
Původně jsem si myslel, že na tom napětí nezáleží, a že stačí řešit jenom součin, tedy napětí krát proud, Ale asi ne... takže, vůbec tomu nerozumím ![]()
Stránku výrobce jsem nedohledal, resp. mají tam 100 wattovou verzi, Ale nevím, jestli bych si tím pomohl?
kolik myslíš, že ty moje reprobedny mají výkon?
No mám i notebookovy zdroj ty mívají okolo 19V/3,5A DC
Ale nevím přesně, nijak sofistikovaně jsem to zatím neporovnával... prostě to mám na chalupě krabici plnou zdrojů od 6 V do cca těch 30 V, tak jsem zatím některé, které měly kompatibilní konektor, letmo zkoušel
Potřeboval bych vysvětlit, proč teda 20 V a ne třeba 30 V? A jaký výkon mají ty moje repráčky...
A případně ten link na tu sinusovku, jestli mi to půjde pustit z mobilu přes blutu s do toho wifi.
Jinak to tam nemám jak poslat...
A jsou lepší 4 6 nebo 8 ohnivé repro? Nechám si to vysvětlit.
U těch repro nevím, kde je jejich strop, na štítku nemají uvedený výkon, pouze odhaduji okolo 40 až 50 W podle té mini věže
Řeším, jestli mám vyměnit ten zesilovač z 2x50 na 2x100 (aktuální verze Sinilink XY-AP100H ) anebo jakým napětím ho mám nakrmit? Nějaký zdroje 19-26Volt bych asi našel...
Jaký teda je na to vzoreček na ten výpočet napětí versus ohmy a výkon?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.