Nejste přihlášen/a.
Mám tenhle zesilovač
Sinilink Bluetooth Audio Modul AP50H, 2x50W
Mohl by mi někdo vysvětlit, tu souvislost napájecího napětí a výkonu? Přijde mi to, ať připojím jakýkoliv zdroj (různé napětí od 7 po 24V s různými výkony), že se výkon nemění...
proč to řeším: když posunu hlasitost nad 50%, tak to klasický už chrčí... nevím, jestli si pomůžu silnějším zdrojem? Nebo je problem v repro? Repro mám PHILIPS LSB 650C/41 (6 ohm) - asi 45 Watt?
Dokázal by někdo nadefinovat, kolik wattů by měl dávat zdroj pro max. výkon?
abych se zbytečně nesnažil připojit třeba automobilový 12 voltové akumulátor s vysokým proudem apod., jestli to nebude zbytečné.
Podle toho prvního odkazu na Laskakit by mělo pomoci spíše vyšší napětí?
Výstupní výkon:
2x10W = 12V/8Ω
2x20W = 18V/8Ω
2x30W = 22V/8Ω
2x20W = 12V/4Ω
2x40W = 18V/4Ω
2x50W = 21V/4Ω
Přiznám se, že takovému vztahu moc nerozumím, tak si to rád nechám vysvětlit.
Přiznám se, že takovému vztahu moc nerozumím, tak si to rád nechám vysvětlit.
Ale ty reproduktory mají 6 ohmů, je to na nich napsané... Takže jaké je ideální na pití pro využití maximálního výkonu těch repro beden?!
Neměřil jsem zatím nic, osciloskop ani logger nemám, a měřit to levným digitálním multimetrem bude k ničemu...
Jen jsem zatím vyzkoušel různé zdroje... A zdálo se mi že je všechny hrají stejně. Ale asi jen do určité hranice výkonu...
Otázka: jaké přesně napětí a proud bych měl dodat pro využití maximálního výkonu těch repro beden 6 ohm... kabely k repro jsou tlustý dost, odhaduju mezi 2,5-4 mm² odhadem
Původně jsem si myslel, že na tom napětí nezáleží, a že stačí řešit jenom součin, tedy napětí krát proud, Ale asi ne... takže, vůbec tomu nerozumím
Stránku výrobce jsem nedohledal, resp. mají tam 100 wattovou verzi, Ale nevím, jestli bych si tím pomohl?
kolik myslíš, že ty moje reprobedny mají výkon?
No mám i notebookovy zdroj ty mívají okolo 19V/3,5A DC
Ale nevím přesně, nijak sofistikovaně jsem to zatím neporovnával... prostě to mám na chalupě krabici plnou zdrojů od 6 V do cca těch 30 V, tak jsem zatím některé, které měly kompatibilní konektor, letmo zkoušel
Potřeboval bych vysvětlit, proč teda 20 V a ne třeba 30 V? A jaký výkon mají ty moje repráčky...
A případně ten link na tu sinusovku, jestli mi to půjde pustit z mobilu přes blutu s do toho wifi.
Jinak to tam nemám jak poslat...
A jsou lepší 4 6 nebo 8 ohnivé repro? Nechám si to vysvětlit.
U těch repro nevím, kde je jejich strop, na štítku nemají uvedený výkon, pouze odhaduji okolo 40 až 50 W podle té mini věže
Řeším, jestli mám vyměnit ten zesilovač z 2x50 na 2x100 (aktuální verze Sinilink XY-AP100H ) anebo jakým napětím ho mám nakrmit? Nějaký zdroje 19-26Volt bych asi našel...
Jaký teda je na to vzoreček na ten výpočet napětí versus ohmy a výkon?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.