Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nefunkční ventilátor s časovačem

Od: victor odpovědí: 20 změna:
Dobrý den, nastěhovali jsme se do bytu kde byl před tim starý nefunkční ventilátor a tak jsme zakoupili tento nový axiální ventilátor s časovačem a po zapojení a cvaknutí vypínače ale nic nedělá, při vypnutém vypínači pouze bliká kontrolka a při zapnutému vypínači kontrolka svítí tak prosím o radu co s tím
Jedná se o tento ventilátor: svet-svitidel.cz/...

Nefunkční ventilátor s časovačem
Nefunkční ventilátor s časovačem #2

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Asi to máte blbě zapojeno.
Ventilátor potřebuje trvalou fázi, spínanou fázi a nulu. Co a jak tam máte zapojeno si ze špatných barev vodičů netroufám odhadovat.
victor
hodnocení

Právě že v bytě trvalá fáze nejspíše je co jsem tak měřil zkoušečkou tak pod proudem je jak fáze tak nulák zároveň
sasa*

Jakou zkoušečkou jsi to měřil? Dounavkovou- jednopólově, nebo jinou (typu vadas) dvoupólově? Ten žz vodič je co? Tam nemá teoireticky co dělat. Spotřebič je ve II. izolace !

111®
To budd ovládací ale nepreznaceny
sasa*

111 ano jasný, ale jestli o tom ví tazatel? Proto se ptám čím to měřil... Asi nemá povědomí a ví ,že elektrika jezdí v Praze

a v dalších větších městech. Zavolal bych si elektrikáře!

victor
hodnocení

Měřil jsem to doutnavkou,ten žz vodič také nevím k čemu tam je

111®
hodnocení

2x
Chce to typ toho časovače. Mate tam vypínač nebo tlacitko? Neni pod tlacitkem casovac?
victor
hodnocení

Je tam vypínač,typ časovače se mi nepodařilo najít nejspíše si ho výrobce větráku (SOLIGHT) vyrábí sám

hodnocení

2x

V situacii, ked meriate skusackou s tlejivkou a kde je spinany hnedy voci modremu a do spotrebica triedy II vedie zltozeleny, je mozne vsetko. Musi to zmerat niekto, kto tomu rozumie (a nie skusackou), na dialku sa radit neda.

sasa*

Peter má pravdu, proto jsem se ptal viz výše čím měřil. Je třeba měřit dvoupólově!

sasa*
hodnocení

0x

Další dotaz a byl tam také osazen ventilátor s doběhem chodu? Je možné , že ne a musíš při svých znalostech zavolat elektrikáře, který provede přepojení! Jinak by na svorkovnici mělo být označení svorek N, LT a L. L= tvrdá fáze

LT = spínaná a N nula. Je třeba ,ale ověřit jak jsou vodiče v krabici pod vypínačem napojeny! Pozor na úraz el. proudem!

victor
hodnocení

Zda byl původní ventilátor s časovačem nevím,pod vypínačem to vypadá takto
Nefunkční ventilátor s časovačem #3

111®
hodnocení

0x
Dobře, je tam vypínač. Je jen pro větrák nebo i něco jineho?
Jestli je jen pro větrák tak to fungovalo bez časovače.
sasa*

111 Ano, a bylo by třeba ho v té krabici přepojit.

victor
hodnocení

K mému aktuálnímu zjištění nejde o vypínač ale o tlačítko, tlačítko je jen pro větrák nic jiného nicméně jsem zjistil že to tlačítko se chová podobně jako vypínač když ho dám do horní polohy tak by se přeci samo mělo vrátit zpět do dolní polohy ale ono zůstane v horní poloze to je na výměnu tlačítka že
Přesný typ tlačítka: elektromaterial.cz/...
Nefunkční ventilátor s časovačem #4

sasa*
hodnocení

0x

Hmmmmmmmmmm ,to nebudu komentovat! Každá rada dobrá, ale zavolej si elektrikáře.

111®
hodnocení

0x
Jenže řazení 1/0 neni tlačítko ale vypínač.
sasa*

111 možná se mýlím, ale dle sez typ 02106 je tlačítko. Pak je vše špatně. Dříve tam mohl mít časák CS-3-4 apod.

Sám na to dle mne nestačí!

victor
hodnocení

Nevím je to celé divné i původní větrák byl na spoustě místech ohořelý, raději si zavolám elektrikáře
111®
Ja koukl jen na odkaz co dal. Take si myslim ze tam byl časovač pod vypinacem. Proto jsem se zeptal co je pod tlacitkem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]