Pokud telefonuji(tvlášť příchozíbi odchozí) , účtuje se část doby hovoru, kdy je "on-hold" neboli přidržen? (Já mám sekundové účt.) A vúbec, kčemu tato fn. slouží? K možnosti vytočit další hovor/přidat dalšího někoho do konf.?
Dobrý den,nikdy jsem nezkoumala, jak je to účtováno. Mám už hodně let vše neomezené, takže to nemám potřebu řešit a dříve jsem zase tuto funkci nepoužívala, vždy jsem nechala nový příchozí hovor zvonit a v klidu jsem si dal telefonovala. Teď to používám při komunikaci s klienty.
Platí tato odpověď i pro dnešní dobu? Narážím na to, že mám Volání přes LTE (nevím jestli hraje roli to, zda protivolající taky), ale už dávno nejsou okruhy, ale jde to přes pakety.
gill
Samozrejme, blokujes slot na ustredne = platis. Vetsina lidi ma dnes pausal, tak to nemusi resit. To same pri konferenci = platis kazdy tebou spojeny konferencni hovor, tedy 2x az 6x nebo kolik ti op dovoli Ono v nekterych flatech konf. nejde spustit, proc asi
Přenosová technologie ani digitální průchod ústřednou na tom nic nemění. Hlasová a signalizační složka spolu nesouvisí protoze digitální ústředny používají signalizaci CCS7 která využívá úplně jiné cesty než hovorovy signal. Je to z toho duvodu aby spoheni hovoru bylo rychlé a zajištěné i kdyby signalizace CCS7 našla spojovací cestu třeba 3x pres celou republiku. Je to tak proto aby spojeni bylo zajištěno i při poruchách mezi uzly které maji prime soojeni mezi sebou. doplněno 12.07.23 18:06: Takže když ústředna zjistí zvýšení proudu ve vedení spojí hovor. CCS7 se prestane starat, spojení navazano. A tarifikator na ústředně uctuje až do rozpedeni spoje.
vibe2*
Tuším, že hovor je považován za ukončený závěrem volané strany ... je to tak?
Ano. I když při signakizaci ccs7 by ti mohlo byt jedno. Ale analog ústředna to tak bylo. Detailně CCS7 neznam. Nicméně u PCM 1 řadu je 30 hovorovych kanálů 1 signalizační a služební takze signalizacni by tomohl zrusit i po zaveseni volajicijo.
gill
Pletes si to s SS7, PCM, ne? ) Tazatel se pta na hloupost, kterou je liny si vyzkouset a nahlednout do vypisu hovoru.
@herd: to je zasadni omyl. Okruhy jsou stále at uz drátové nebo optické. Kdyby nebyly nefalo by se spojovat. Zakladni digitální okruh je PSM 1. řadu a zahrnuje v sobě 30 telefonních hovorů a 2 spec okruhy. Tok je 1024 bit/s. Myslimze si pleteš technologií prenosu a prenosovou cestu. Každá uszredna ma v sobe A/D D/A prevodniky. Pro pevnou linku. U mobilu je to v mobilu. Stejne tak musí ústředna umět oba druhy volby protože neví co jr jako koncové zarizeni. Jestli telegon s pulzni volbou nebo volbou DTMF.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.