Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Schéma zapojení

Od: ludekbystricky odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,

poprosím o pomoc,nemá někdo schéma napájecí části minivěže SANYO DC-PT 90DX.

Děkuji.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

olinl
hodnocení

0x

Zkus web Uložto Disk, jinak je mám tušení anglická stránka s elektroschématy různých výrobků, zkusím to najít, dříve jsem to používal. Co s tím "přístrojem" máš, většinou odchází elektrolyty nebo vstupní diody či stabilizátory napětí..

olinl

Nevím jestli je to ono: Panasonic DCPT90D/...

ludekbystricky
hodnocení

Ahoj,děkuji za reakci,po zapnutí se nic nedělo,rozdělal jsem to,protože jsem usoudil,že pokud se to ani nerosvítí,tak bude problém nejspíš v napájení.Byl tam pravděpodobně vadný vstupní elektrolyt,ten jsem vyměnil,nicméně stav se nezměnil.

Na transformátor už napětí jde,ale na výstupu z něho nic nenaměřím.Potřeboval bych vědět,jak jsou vyvedeny jednotlivá vinuti.Děkuji.

olinl

Pokud z trafa nic neleze, tak v tom trafu byla dost často zabudována hned pod vrchní izolací vinutí ochranná tepelná nevratná pojistka, zhruba něco podobného Tepelná nevratná /... . Je potřeba rozříznout izolaci trafa a vyměnit ji, případně sehnat trafo s touto pojistkou(nejsem si jist že se takové trafo prodává). U některých traf už bylo vidět na první pohled, kde je ta pojistka daná.. Měla by tam být i pojistka asi skleněná 2,5 Amp./250Volt

ludekbystricky
hodnocení

Ahoj,děkuji za info,ta pojistka je na vstupu?Když to zapnu do sítě tak na vstupu trafa je cca 317v.Když zkusím proměřit vstupní vinutí ohmetrem,tak nějaký odpor naměřím,ale ten postupně klesá.Nejsem natolik fundovaný,takže nevím.Na vstupu jsou dva kontakty a na výstupu jich je osm a vypadá to,že jsou tam čtyři vinutí,když změřím mezi sebou první dva body tak se dají propípnout,stejně jako každá další dvojice.Děkuji za ochotu.

Raději nám tu desku vyfoť. Dík

olinl

Měřit trafo(a nejen to) připájené do desky plošných spojů ohmetrem není dobrá volba, ostatní sočástky to měření ovlivní. Trafo by muselo z tišťáku ven a potom měřit cívky(nejjednodušší cesta, ale tím že je změříš je nicneříkající, může tam být např. mezizávitový zkrat). Podle schématu by mělo z trafa koukat 11 vývodů a z těch čtyř sekundárních cívek by mělo jít 3 5 12 a 24 Volt. Tohle je na dlouhé psaní, pokud nevíš co která součástka dělá, jak se chová při střídavém či stejnosměrném napětí, jak se měří tyto součástky a nevyznáš se ve čtení schémat, tak to někomu dej opravit nebo to řeš pokus-omyl. Až zjistíš kolik si do toho investoval času a peněz, vyjde ti, že je lepší to dát někomu opravit nebo koupit jiný přístroj. Pokud to máš jako koníčka, přeji ti, aby si to opravil. Bez základů znalostí součástek a bez pořádných měřáků je to práce naprd. Jinak nejčastěji odchází polovodiče a elektrolytické kondenzátory.

sasa*

Ludku, zase dar? Nebo ze smeťáku? Když nemáš základy elektroniky, nepouštěj se do oprav! Olini ti poslal schema!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]