Dobrý den, prosím o radu - pořídila jsem si mikrofon Genius k PCčku a toužila jsem telefonovat přes internet v programu Skype. Problém ale nastal, když jsem chtěla mikrofon zprovoznit - zdířku jsem našla, zapojila jsem, ale mikrofon mi nesnímá. Děkuji za pomoc, budu vděčná.
Pokud vim, tak problem je nejcasteji v nastaveni zvukove karty. Ono totiz pokud mate zakladni desku s integrovanou zvukovou kartou, tak vetsina tech novejsich maji aspon 5.1 tzn ze ma 5 kanalu. Bohuzel pri teto konfiguraci se vsechny zdirky zvukove karty chovaji jako vystupy a mikrofon neni kam zapojit. Chce si to spustit program, ktery se nainstaloval pri instalovani zvukovky a zvolit tam pouze stereo (bude fungovat jak vstup mikrofonu, tak i line vstup). Tezko rict, jestli je to zrovna vas pripad nepisete co mate za zakladni desku. Mozna by to slo vyzkouset na nejakem prostorovem zvuku, ze byste zapla neco co ma prostorovy zvuk (film, hra, nejaky program na overeni prostoroveho zvuku) a zkusila poprepojovat bednicky do ostatnich zdirek, pokud to bude hrat ve vsech trech, nebo i jen ve dvou, tak je jasne ze problem je vtom, ze zvukovka nema mikrofonovy vstup.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.