Nejste přihlášen/a.
zdravím mám doma kvelektro.cz/... -----zásuvku a nepremává ...jistč spadlej není ...neni nějaká pojistka v zásovce a jestli jo jak se k ní dostat...díky za tipy
Hlawata - Zcela určitě u 16A zásuvky poj. pouzdro na skleněnku nenajdeš. Viz moje odpověď výše!
Hledal jsem na netu podle obrázku a fakt nevypadá, jsou modely co ji mají... No v práci máme dvě dvou výrobců a pojistky mají...
Nikdy jsem nad tím nepřemýšlel, ale je možná jak píše kolega nademnou, že pokud je zásuvka 16A, tak se to neřeší...
Doma má rozvádzač, na jednú 32 A 4-kolíkovú zásuvku a dve zásuvky na 240 V a každá z tých jednofázových zásuviek je istená sklenenou pojistkou od výroby na 10 A. je to bežný rozvádzač.
P.S. napětí nikam neběží, to je nebo není. A když je tak běží elektrony ve vodiči a tomu se říká proud. Vodič je materiál s velkým přebytkem volných elektronů. Ne každej drát jich má dostatek... aby se hodil jako vodič. Materiály s velkým nedostatkem volných elektronů jsou izolanty...
Áno Milane,trojfázová zásuvka má istenie v inom rozvadzači a v tom tie jednofázové zásuvky sú istene ešte naviac 10 A sklenenými poistkami. Normálny rozvádzač,podľa normy,kúpeny v v elektre na stenu.
Chlapci, já to samozřejmě vím, jen jsem trošku provokoval. Jen pro info proč, páč často se tu dohadujeme o síle kabelu, aby se nepřehříval, a pak to běží tak slabým drátkem. Vzpomněl jsem si na to v pondělí, když pan Kemr v chalupářích opravoval pojistku a měl s sebou v puse slabý drátek, na opravu pojistek. Stejně tak jsme to dělali všichni.
Přeji všem jen krásné dny.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.