Nejste přihlášen/a.
Zdravím zdejší rádce.
Mám starý mobil Sony Xperia L (odemknutý), který bych chtěl používat jako navigaci.
Navigace OsmAnd v něm funguje bez problémů, ale musí v něm mít funkční SIM kartu. Když SIMku vyndám, tak se mobil neotevře tak, abych mohl navigaci spustit - je jen uvítací obraovka s možností nouzového volání a žádost o vloženi SIM:
Rád bych jej použil bez SIM karty.
Neví, prosím někdo, jestli je to možné a jak to udělat?
Telefonovat z něj nechci a navigaci si nastavím a aktualizuji přes WiFi, chtěl bych jen tu navigaci.
Za odpovědi předem děkuji.
Všem děkuji za rady.
Už je to vyřešené starou nefunkční SIMkou od TeskoMobilu. S ní se mobil normálně spustí a navigace ofline se staženými mapami funguje.
Pokud jste mě nenasměrovali na starou SIMku, tak jsem to nezkoušel a myslel jsem si, že musí být funkční.
Pokud se mobil brání spuštění bez vložení simkarty, Vlož jakoukoliv starou expirovanou simkartu... obvykle to telefonu stačí, aby se spustil.
Kdysi jsem takhle aktivoval iPhone. Nepochopitelného důvodu se telefon branil projiti procesem aktivace, bez vložené sim karty, sim karta může být v tomto případě dávno mrtvá, nefunkční, expirovaná předplacenka, která se běžně háže do koše, proto já si nějakou takovou vždy nechávám.
Mobil samozřejmě může navigovat i bez aktivní sim karty, i bez vložené sim karty. Ale pouze nějaká offline navigace, fungující pouze na bázi GPS (I v kombinaci s asi dalšími 4-5 sat.systémy)
Online navigace běžně dokázaly využívat wifi i BTS operátorů k určení polohy. Ale k tomu potřebovali mobilní data
dnes se to používá, třeba na tabletu bez mobilních dat, zachytí dvě wifi a podle toho snadno určí polohu
Děkuji za skvělý nápad.
Vyřazených mám 5 (T.Mobile, Kaktus, TeskoMobil) a i když jsou nefunkční pro používání telefonních služeb, tak jsem zjistil, že TeskoMobil funguje, ostatní SIM karty ne (i když v tom mobilu dříve byly používané).
Zablokovaný pro některého operátora není.
Takže to s tou nefunkční SIM kartou bude vyřešené. Dík.
Sony Xperia jsem sice nikdy neměl, ale podle toho jak to popisujete, tak vás blokuje jen operační systém. Bez SIM karty se tak nechce plně spustit. Řešením je, použít jakoukoli SIM kartu. Klidně i nějakou expirovanou, která se již nepřihlásí k síti. Pokud takovou nemáte, tak si kupte předplacenku, kredit na ní klidně k něčemu použijte a nechte ji expirovat. Takhle ten telefon zprovozníte za 100Kč.
Mobil není zablokovaný špatným PINem.
Odemčením jsem myslel odemčení tohle: hardreset.info/...
Jestli by se tedy nedaly využít nějaké "skryté funkce".
Děkuji za komentář.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.