Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Doplnění popisu k fotografiím v mobilu

Od: jenda* odpovědí: 5 změna:

mám telefon Samsung. K některým fotografiím uloženým v galerii mobilu bych chtěl doplnit text s údaji, o co se jedná.

Jak to mám udělat?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

11x
Přidávat text natvrdo do fotky je hloupost. Bude tam napevno už navždy hyzdit fotku samotnou.
Například Fotky od Googlu umí přidat k fotce popisek, který se k ní uloží, ale do vzhledu fotky nijak nezasahuje.
Doplnění popisu k fotografiím v mobilu
vibe2*

Fotky od Googlu umí přidat k fotce popisek, který se k ní uloží, ale do vzhledu fotky nijak nezasahuje.
Ale k zobrazení popisku musíte mít zase Google fotky.

Na druhé straně není problém v editoru obrázků (třeba IrfanView) přidat textový popisek a zase jej v případě potřeby odříznout.

Na to zase potřebuješ mít irfanview, abys to vůbec udělal.
Za mě cokoliv cpát přímo do fotky je úplná blbost, včetně vodoznaku foťáku mobilu a datového razítka. Vše jde udělat i jinak a lépe, bez zásahu do obsahu.

ben®
hodnocení

3x
Dobrý den, v OS Android otevřete Galerii, ve Fotografie klepnete na fotku a dole na druhý symbol zleva a tam dole si posunete doleva na Text. Zapište text, umístěte v obrázku a nahoře nezapomeňte Uložit. Zdravím!
doplněno 08.07.23 09:27: jenda - je možné, že jste to ještě nenašel? Mělo by to takto fungovat.
doplněno 09.07.23 13:36: jenda - aha, měl jsem dojem, že by to nemělo být složité, resp. mně to takto funguje bez problémů.
jenda*
hodnocení

děkuji za návod. Zatím mi to tak nefunguje, nemám povolené oprávnění v Nastavení.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]