Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký tablet na noty a psaní dokumentů (ideálně i s přístupem k internetu)

Od: eliskafl odpovědí: 3 změna:
Dobrý den,
sháním tablet, že kterého bych mohla hrát (tj. tak od 11") a zároveň na něm psát do školy i práce (nejčastěji obyč textové soubory, na počítači si vystačím s Wordem). Ideální s přístupem k internetu, abych si zároveň mohla vyhledat nebo stáhnout potřebné soubory.
Nejlépe tedy tak, aby se k němu dala připojit klávesnice, tužka a (to není úplně nutné) pedál na posouvání not při hraní.
Sama se v tom vůbec neorientuju a lidi kolem mají nejčastěji Apple, se kterým obecně taky nemám zkušenost.. vyplatí se za tu cenu? Vydrží opravdu jako jediný déle (myslím celkovou životnost)? Existuje jiná, levnější možnost, která by na tyhle požadavky stačila? Samozřejmě za jakoukoliv levnější studentskou možnost bych byla šťastná, ale zase mám strach, že koupím něco za deset patnáct tisíc a za dva roky to nebude k použití
Budu moc vděčná za jakékoliv tipy:)
Eliška

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x
Dobrý den, tak on i ten Apple za dva roky zestárne. Jste studentka, tak po dobu studia Vám udělá službu i tablet jiné a levnější značky. Pořiďte si tablet rovnou s klávesnicí (dokupovana nemusí vždy správně fungovat), který vypadá jako NTB a má při zavření chráněnou dotykovou obrazovku (Chromebook). Možnost připojení k internetu přes WiFi má dnes už snad kazdy tablet. Na ty noty máte nějaký speciální program (napr. pro OS Windows)? Na dotykové obrazovce by měl fungovat prst nebo stylus i jako pero ke kreslení (ale kreslení vyzkoušené nemám). Zdravím!

krakex*
hodnocení

0x

Ačkoliv nejsem úplně příznivcem Apple produktů, iPady jsou na tom asi nejlépe.

Za dnes i relativně vysokou cenu můžete pořídit nějaký ten Mi Pad 5, dnes už i Mi Pad 6, popřípadě jiné značky, ale to záleží na aplikacích, které chcete využívat. Nevím přesně co myslíte tím pedálem, ale předpokládám, že bude potřeba aplikace třetí strany, nebo výrobce, pro to, aby pedál vůbec fungoval.

Apple je znám tím, že vydrží nejdéle, ovšem z vlastní zkušenosti bych řekl, že pouze po softwárové stránce, po posledním Apple produktu, co jsem vlastnil, se mi očividně zapnulo tzv. "kurvítko" a 3 dny po konci záruční době byl produkt tak dobrý jakožoto těžítko na dokumenty.

Určitě bych se nebál vyzkoušet více tabletů, pokud vyloženě nebudete kupovat tablet za 4000,- , měl by stoprocentně vydržet déle jak 2 roky. V případě online nákupů můžete zboží vrátit do 14 dní od koupení, tato doba by měla pomoct při testu kompatibility a celkové uživatelské přívětivosti zařízení.

hodnocení

0x

Já používám tento ... iPad 10.9" 64GB WiFi 2022 a jsem s ním naprosto spokojený. Ty požadavky, o kterých se zmiňujete, tento tablet splňuje všechny a je i velmi rychlý a bez nainstalovaného balastu a jiných nepotřebných aplikací. Spousta aplikací, které byste mohla potřebovat, je k dispozici na AppStore a najdete tam prakticky vše. Já používám v největší míře Word, Excel a cloudový CAD pro 3D modelování - s tužkou to nemá chybu! Zároveň na něm konvertuji CAD modely do G-kódů pro 3D tiskárnu a také vše absolutně v pohodě. A cenově to není žádné velké drama a aktualizace iOSu jsou minimálně na dalších 5 let, takže předpokládám, že i za několik dalších let bude v pohodě a aktuální.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]