Dobrý den ,bydlím na místě kde není mobilní signál a když potřebuju volat tak musím až za bránu na kopec . Ale internet mi normálně funguje docela slušnou rychlostí tak mě napadlo že bych si pořídil VoIP telefon.Chci se zeptat co vše je potřeba k tomu aby to fungovalo ,stačí jen telefon nebo se musí platit u nějaké společnosti něco jako paušál? Dá se telefon připojit i přes WiFi nebo jen přes kabel? Diky
Platí se operátorovi. Doporučuji třeba odorik. Zaplatíš kredit jako na předplacenkách mobilů a voláš. Telefon/voip bránu bych připojil přes kabel pro stabilitu připojení, wifi raději ne. Můžeš ale vyzkoušet např appku zoiper do androidu a otestovat použití voip v mobilu. Já používám voip bránu - krabičku připojenou k routeru ke které mám klasický obyčejný telefon z pevné linky. Jsou ale i přímo voip telefony, ty mají potřebný hw v sobě. Odorik umí spoustu vychytávek, např záznam hovoru, telefonní číslo jež volaný uvidí může být tvé mobilní, můžeš mít více linek(čísel) a spoustu dalších šikovných funkcí.
VoWiFI podporují všichni tři operátoři, přitom pouze Vodafone to podporuje celosvětově. Musí to být povoleno v jeho samoobsluze a povoleno v telefonu (jednoduché). Tuším ještě že SIM karta by měla být z těch novějších co podporují například LTE.
Jestli máš telefon s jakoukoliv kartou a WiFi, nejjednodušší je Odorik. Stačí si vytvořit účet, nainstalovat zoiper pro android a dobít jakoukoli částkou. Volání se pohybuje mezi 49 a 59 hal, pevné a mobilní sítě. Účtování hned po sekundách. Jak už zaznělo, dá se nastavit, že volaný uvidí tvé číslo.
Vsechno se pripojuje kabelem. Pokud chceš bezdrat rucku jde to ale zakladna se pripoji kabelem. Pokud si piridis čísla 2 mizrs mit jedno v mobilu a volat si pak mezi nimi obbykle zadara. Vicr se doctes u mne na strankach telefon.unas.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.