Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak používat starou pračku?

Od: luckapucka* odpovědí: 10 změna:

Dobré dopoledne vyfasovaly jsme pračku po babičce starou 21 let je to Tatramat mini 246 ale nevím jak jí používat (si na praní že *smich*) nebo spíše kdy jí pozastavit protože babička jí vždycky když ždímala poprvé pozastavila nalila aviváž a pak nechala zase prát a při dalším ždímání vypla aby nezačala zase napouštět vodu na škrobení. Zajímalo by mne jaký knoflík mám zmáčknout a jestli hned po prvním ždímání nalít aviváž a hned při dalším vypnout aby nezačala zase napouštět vodu na škrobení . děkuji pokud jí ještě někdo máte a používáte za rady

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

no je zapotřebí zjistit pokusem, kolikráte pračka tzv. máchá prádlo, jestli v jednom cyklu nebo 2x po sobě s vypuštením vody. To už si totiž nepamatuji. JAkmile začne poslední máchání a napouští se voda zmáčknete magaknoflík ON/OFF a pračka sezastaví. Pak setam hrkne aviváž. Pak to pustíte (ON) a voda se zcela doplní. Bohužel ten proces máchání může být dosti krátký, proto je vhodné to hlídat a počka t na vypouštení. V tu chvílu opět ON/OFF a otočit programátorovacím knoflíkem "dokola kol", na místo tam,kde máchání začínalo a bude Vám to v tý aviváži máchat znova aniž by ji to vypustilo po 5ti otočeních bubnu. To je věda CO? :-P (no prostě nějak tahle se to u nás pokoušelo praktikovat).

luckapucka*
hodnocení

úspěšně jsem pračku zapla ale potřebovala bych teda už poradit jak je to s tím vypínáním abych mohla nalít aviváž a pak aby se mi zase nezapla na škrobení děkuju

miljan*

V každém sběrném dvoře vám poradí.

hodnocení

0x

Měli sme doma Tatramatku, ale 248 mini, nevím, jestli to by vám pomohlo. Pračku už nemáme, návod zůstal, ale je rusky. Pokud by vám k něčemu byl, mohli bychom se i domluvit, že ho pošlu. nebo ho naskenuji a někam dám ke stažení. Přiložím aspoň obrázek "programátoru", jestli máte takový. V každém případě, tahle pračka před ždímáním zastavovala sama (na pozici před M nebo N, viz obrázek) pak se vypnula ručně, mohlo se tam něco nalít, programátor se pootočil a znovu se spustla ručně.

Jak používat starou pračku?

hodnocení

0x

Ještě připojuji přehlednou tabulku programů. ale při té velikosti se obávám, že bude nečitelná. No a hlavně, je to pračka o něco mladší, taakže nevím, zda vám to k něčemu bude.

Ještě ten obrázek

Jak používat starou pračku? #2
luckapucka*
hodnocení

Děkuji s tatramatkou už jsme kámošky i když upřímě jsem se docela lekla když mi začala cestovat po koupelně směrem ke mě :D

Jojo, to je její.

drevenakedlubna
hodnocení

0x

Program je tady bombara.estranky.sk/...

Jestli je pračka pokažená a dělá si co chce,tak ji nech klidně spravit *pivo*

lidus*
hodnocení

0x

Zlatá stará tatramatka, sice jsme jí měli usazenou 50cm v zemi aby neomlacovala kachličky a neodcházela s koupelny ale bez jediné chyby prala 20let a ještě i dnes na chalupě vypere, pravda hůř ždímá.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma tatramat mini

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]