Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rádio na AM

Od: anonym23 odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,

Potřeboval bych poradit co si koupit za rádio.Podmínkou je aby bylo na baterie, mělo AM pásma a mělo antenní zdířku na drátovou anténu.

Bylo by dobré kdyby jelo i ze sítě nebo mělo i přídavnou digitální stupnici a FM ale není podmínkou :)

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
anonym23
hodnocení

Díky,o rádiích tecsun vím,ale zapomněl jsem zmínit že něco levného např něco typu VEF 206

Pak jedině hledat světové přijímače po bazoších, ale stářím vysychají kodíky a opravovat nějaké zašumněné VEFko s malou citlivostí... no je to něco za něco

jirib
hodnocení

2x
darekvakci.cz/...
Levnější na bastlení nenajdete...
Konektor na externí anténu vám dodělá za flašku každej radiotechnik...

hodnocení

0x
AM je široký pojem. Někdy to znamená jen střední a dlouhé vlny, kde už toho moc nevysílá. Pak jsou krátkovlnná rádia, která se používají spíše pro příjem vzdálených vysílačů. Jste si jistý, že víte co chcete? Nepopletl jste si označení FM a AM?
doplněno 18.06.23 15:09: Ok. Já si na alíkovi koupil toto:
google.com/...
Ale je to spíš kapesní přehledové rádio. Na anténu to má jack zdířku, nabíjí se přes micro USB. Na slušnější pislech jako rádio by to chtělo něco s větším reprákem.
anonym23
hodnocení

Myslel jsem střední,dlouhé a krátké vlny.Pár stanic v češtině pokud vím pořád vysílá na SV např.:Country rádio,český impuls,rádio dechovka.

monk

Si kupte na Aukru Ruskou Selenu(211,212,215.216).216 nebo 215 mají některé i CCIR. Všechny jdou přeladit na ccir.

Dají se koupit funkční i do 400Kč. Ty Tecsuny nebo Sangeany jsou za ty prachy šunt a nejdou tam ani připojit (bez úprav)

venkovní anteny.

bery*

Já si z dob svého radioamatérského mládí (cca 25-30 let zpátky) pamatuju, že zrovna na Country rádio nebyl žádnej přijímač potřeba - to se, aspoň tady v Praze 4, chytalo do všeho, na každej kus drátu nebo cívku, cokoli blbě odstíněnýho, furt to do všeho lezlo ...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]