Nejste přihlášen/a.
Proč si nepřečteš návod k tomu belu nebo sitonu nebo polakovi SUN nebo co mas za kram.
Ten výstup je vhodný tak leda na nějaké tepelné spotřebiče! konzultuju to s výrobce m, jestli existuje nějaká nabíječka!
Jenom upozorňuju že jsem měl takový výrobek připojený do upsky (což je snad jediný napětí akorát že je taky hranatá sinusovka) A jak jsem jednou přišel domů tak už to začínalo hořet, jinak roztavený plasty na televizi všude... A co způsobila jenom hranatá sinusovka!
co to udělá s tvrdými spotřebičích, když utoho ještě bude lítat napětí, rozhodně ne připojovat bez dozoru a připravit se na možný zničení )
Ta horna hranica 330V vam spolahlivo znici kazdy spotrebic, cize tadial cesta nevedie. Dovodom su kondenzatory v zdrojoch, ktore su na 400 alebo 450V DC , tiez varistory su na 275V AC.
Efektivnych 230V znamena amplitudu 324V a horny limit napatia v zasuvke je 230V + 10% = 253V, co je amplituda 356V.
Cokolvek nad je riziko. Kupte si menic, ktory dava na vystupe max 253V AC a este odporucam pozriet to osciloskopom, ake su tam spicky.
Jááj, ten text "Střídavý výstup ...až... má tvar modifikované sinusoidy" je z návodu. Mám 5 panelů v sérii s MPPT napětím 52,8V, takže celkově teoreticky 264V, regulátor jsem kupoval cosi dražší, český výrobek "all in one" za 23tis. Kč, ale stejně jako ty nejlevnější na ohřev TUV měnit velikost napětí neumí, drží co je na panelech. Dnes v poledne se mi bojler vypnul na maximálních 80°C, tak začínám uvažovat, co bych mohl napojit na druhý externí výstup. Našej jsem nabíječku, která má vstupní napětí 180-265V VAC, tak třeba nabijet nějakou baterku mě napadlo. Otázka vlastně zůstává stejná, o jakou moderní nabíječku se jedná? Existujou nějaké, které mají široký rozsah vstupního napětí, nebo nějaké, které nepotřebujeí čistý sinus? Uměl by tu někdo hodit na nějaoku vhodnou odkaz, jestli se to smí...
Kdyby se nescitaly watty, tak jaký smysl by mělo kupovat víc než 1 panel?! Víc panelu přece vždy kupuješ kvůli větší mu výkonu! Výkon je práce za čas, v případě panelu je to proud krát napětí.
A v sérii se sčítá napětí, v paralelním zapojením se sčítá proud.
Na toto stačí základka!
seriově:
5 x 24V = 120 Volt
5 x 200 Wp = 1000 WattPeak
Proud bude stejný...
Říkám, že se používá 8 panelu tak co jsem taháš 5 panelu ) Jo a 24 V panel má naprázdno cca 32, takže počítej s napětím 32 x 1,15 (15% sichr) pro limit střídače Abys ho nespálil..
Tohle ale bude napsaný v každým manuálu toho střídače
...regulátor jsem kupoval cosi dražší, český výrobek "all in one" za 23tis. Kč
Trochu bližší určení by nebylo?, výrobce, typ...aby šlo zjistit více...
Nechápu proč s tím děláš takový tajnosti
Takhle předražený by mohl být Kerberos, což je vlastně Komerční verze toho úplně prvního, oplockyho? dělá se v různých výkonových verzích. Anebo to má cenu i s panely a s bojlerem? To byl nějaký německý all in one, ale myslím na DC napětí pro chatky?
Já tomu sice vůbec nerozumím, ale jediný co mě tak asi napadá je tam připojit ohřev bazénu
Protože tazatel ani neví jaký přesně baterky by chtěl dobíjet...
pokud by chtěl využít akumulaci energie pro užití v domácnosti, může ten svůj bojlerový MPPT / S zahodit a pořídit si klasický ostrovní nebo spíš hybridní Střídač - panely může nechat a ještě přidat...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.