Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Apple naměří pomalejší rychlost než android

Od: kejikl® odpovědí: 14 změna:

Zdravím rádcové. Měl bych zajímavou otázku.

Brácha řeší pomalou wifi, tak jsme zkoušeli kde je problém.
Při tom jsem přišel na zajímavou věc.
Já s androidem (OnePlus Nord 2T G) naměřím jak v měřících aplikacích tak na stejném webu (dsl.cz) zhruba dvakrát větší rychlosti než brácha s Applem (přesný typ nevím, je ale kupovaný zhruba před půl rokem nový).

Nesetkal se s tím někdo?

PS: stejně rozdílné výsledky naměříme i přímo u antény routeru.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

apdroid
hodnocení

2x

Co je to POMALA WIFI? Jak rychle?

A nema pripojeny sluchatka bluetooth?

hodnocení

Nepokládal jsem za důležité psát konkrétní rychlosti. Šlo mi jen o ten rozdíl mezi jabkem a androidem. ;)

Já naměřil 4Mb/s a brácha 2Mb/s.
BT sluchátka má, v době měření nebyla používaná.

apdroid

Netušíme o jakou rychlost se jedná jestli přenos internetu nebo přenos mobika – wifi point !

stáhněte si oba aplikaci AVM WLAN - a můžete měřit linkovou rychlost mezi anténou wifi a anténou hotspotu a porovnat... (porovnávat rychlost do internetu v tuto chvíli nemá smysl)

Ta aplikace funguje na obě platformy a pro jakýkoliv wifiny.

A bracha ať zkusí BT úplně vypnout.Pokud by ty sluchátka byly při linkovaný, tak to může ovlivňovat rychlost (místo 50 Mbit mi to jelo jenom 20 :)

Přesně tak, na routeru si zprovoznit iperf3 program- spustit iperf3 -s -D a na telefonu spustit iperf3 -c {IP} (-R)
a mám eliminován zbytečný přenos internetem a faktor náhodnosti
když ne na routeru, tak na jiném zařízením připojením kabelem do stejného l2 segmentu sítě
nerd

To si někdo velmi těžko zprovoznění na obecném routeru, navíc když má takovéto dotazy. na 99,99% ne-e

naopak aplikaci si můžeš stáhnout 90% svéprávných uživatelů, a kliknout na tlačítko MĚŘIT :) Jo a víš co je to linková vrstva? Ty už mluvíš v podstatě o aplikační vrstvě... viz ijs2.8u.cz/...

hodnocení

Panové nerd a herd děkuji. To už je mimo moji mozkovou kapacitu. *smich*
To apdroid: s BT sluchátky zkusím. Díky.

hodnocení

2x
ach jo, to je hodně neurčitý popis, hodně proměnných)...
jaký standard wifi umí oba tel.? je to i věc konfigurace (například úprava /vendor/etc/wifi/WCNSS_qcom_cfg.ini)
může hrát power save režim roli... koneckonců i v routeru může být traffic shaping, že selektivně by omezoval rychlost dané ip adrese (ale to je jen jako příklad co všechno lze, očekávám, že žádné psí kusy s sítí nemáte úmyslně jste tam nic netweakovali)
KOnečna pásmo wifi(stjné ssid), existuje channel hoping. a i třeba šířka kanálu na 2.4GHz, Je možné, že android má povoleno 40MHz
začal bych tím, k jakému kanálu jsou bě zařízení připojeny, jakou hlásí RSSI každého zařízení (A opačně)
a především je problém v uploadu či downloadu
Doufám že to neměříš obě zařízení současně.
hodnocení

- Ta násobně nižší rychlost je jak pro download tak i upload.
- Měřím zvlášť a bezprostředně po sobě.
- Router nastavoval poskytovatel, takže psí kusy by tam být neměly.
- Co se týče zbytku, RSSI atd. zkusím mrknout do routeru co to píše.

Každopádně děkuji.

makak
hodnocení

1x
Je to běžné,obě zařízení můžou mít jiný chipset, anteny, nastavení v os atd...

nerd
hodnocení

1x

Soudruzi zapomneli ste zminit 2 nebo 5 GHz, MIMO, kodovani apod. Neni to tak jednoduchy :))

Ale 2 Mbit limit to vidim spis na problem jinde, to snad ani v zarusenym prostredi nehrozi... Nekde je problem. Obratil bych se na poskytovatele a bylo by

hodnocení

Smluvně je od poskytovatele 20Mbit, přes kabel na PC to naměří.
Brácha zkusí nový router a uvidíme.
Jinak mluvíme o 2,4GHz.

hodnocení

Tak jen abych to uzavřel.
Brácha koupil

mercusys.com/...

a vše běhá jak má, těch 20MBit naměří jak u krabičky tak i po baráku.
Takže ač jsme nepřišli na to čím to bylo, problém vyřešen. :)

infa

Dvoupásmová Wi-Fi 6 síť s rychlostí až 1 800 Mbit/s A přitom máš přípojku internetu jenom 20 Mbit :)

kolik bracha zaplatil?

hodnocení

Kolik ho to stálo nevím.
Tak je to investice do budoucna :)

PS: Ono to vždy není jen o podporovaných rychlostech, ale jde třeba i o "odezvu" routeru. Tedy za jak dlouho je schopen zpracovat požadavek. ( Mimochodem tohle je vlastnost, kterou ve specifikacích routeru nenajdete)
Měl jsem problém s wifi a odezvou na klik na odkaz v mobilu. Po kliku to trvalo sekundu i dvě, než se něco stalo. Při témže kliku ale na datech byla odezva okamžitá.
Po zakoupení dražšího a kvalitnějšího routeru bylo po problému. Tzn. i "výpočetní výkon" routeru (nejen podporovaná rychlost) dělá své pro komfortní připojení.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]