Nejste přihlášen/a.
Zdravím rádcové. Měl bych zajímavou otázku.
Brácha řeší pomalou wifi, tak jsme zkoušeli kde je problém.
Při tom jsem přišel na zajímavou věc.
Já s androidem (OnePlus Nord 2T G) naměřím jak v měřících aplikacích tak na stejném webu (dsl.cz) zhruba dvakrát větší rychlosti než brácha s Applem (přesný typ nevím, je ale kupovaný zhruba před půl rokem nový).
Nesetkal se s tím někdo?
PS: stejně rozdílné výsledky naměříme i přímo u antény routeru.
Nepokládal jsem za důležité psát konkrétní rychlosti. Šlo mi jen o ten rozdíl mezi jabkem a androidem. ![]()
Já naměřil 4Mb/s a brácha 2Mb/s.
BT sluchátka má, v době měření nebyla používaná.
Netušíme o jakou rychlost se jedná jestli přenos internetu nebo přenos mobika – wifi point !
stáhněte si oba aplikaci AVM WLAN - a můžete měřit linkovou rychlost mezi anténou wifi a anténou hotspotu a porovnat... (porovnávat rychlost do internetu v tuto chvíli nemá smysl)
Ta aplikace funguje na obě platformy a pro jakýkoliv wifiny.
A bracha ať zkusí BT úplně vypnout.Pokud by ty sluchátka byly při linkovaný, tak to může ovlivňovat rychlost (místo 50 Mbit mi to jelo jenom 20 ![]()
To si někdo velmi těžko zprovoznění na obecném routeru, navíc když má takovéto dotazy. na 99,99% ne-e
naopak aplikaci si můžeš stáhnout 90% svéprávných uživatelů, a kliknout na tlačítko MĚŘIT
Jo a víš co je to linková vrstva? Ty už mluvíš v podstatě o aplikační vrstvě... viz ijs2.8u.cz/...
Soudruzi zapomneli ste zminit 2 nebo 5 GHz, MIMO, kodovani apod. Neni to tak jednoduchy
)
Ale 2 Mbit limit to vidim spis na problem jinde, to snad ani v zarusenym prostredi nehrozi... Nekde je problem. Obratil bych se na poskytovatele a bylo by
Tak jen abych to uzavřel.
Brácha koupil
a vše běhá jak má, těch 20MBit naměří jak u krabičky tak i po baráku.
Takže ač jsme nepřišli na to čím to bylo, problém vyřešen. ![]()
Dvoupásmová Wi-Fi 6 síť s rychlostí až 1 800 Mbit/s A přitom máš přípojku internetu jenom 20 Mbit ![]()
kolik bracha zaplatil?
Kolik ho to stálo nevím.
Tak je to investice do budoucna ![]()
PS: Ono to vždy není jen o podporovaných rychlostech, ale jde třeba i o "odezvu" routeru. Tedy za jak dlouho je schopen zpracovat požadavek. ( Mimochodem tohle je vlastnost, kterou ve specifikacích routeru nenajdete)
Měl jsem problém s wifi a odezvou na klik na odkaz v mobilu. Po kliku to trvalo sekundu i dvě, než se něco stalo. Při témže kliku ale na datech byla odezva okamžitá.
Po zakoupení dražšího a kvalitnějšího routeru bylo po problému. Tzn. i "výpočetní výkon" routeru (nejen podporovaná rychlost) dělá své pro komfortní připojení.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.