Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak poznám že se jedná o vir?

Od: jackjack odpovědí: 17 změna:
Zdravím, v poslední době mám obrovský problém se sociálními sítěmi a různými účty. Neustále se to opakuje poslední dva měsíce. Hackli mi Instagram,facebook, TikTok a teď mi dokonce asi ukradli na iPadu Apple ID (krom iPadu mám android). Už jsem z toho opravdu na prášky. Změnil jsem hesla a vše možné ale pořád se to opakuje. Jediná možnost co mi zachází je dát PC do továrního nastavení a zkusit jestli to není virem v PC. I když tam jsem na Apple přihlášený nebyl. Bojím se že mi z takovou napadnou důležité věci, či bankovnictví a potřebuju poradit jestli nevíte co mám dělat. Jelikož tohle začíná být už moc. Nějaký vir ve wifi? Nemám tušení. Proto prosím jestli někdo ví kde hledat příčinu tak budu rád za každou radu.

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

adw
hodnocení

5x

Co znamená "hackli mi"? Přišel mail, který to tvrdí? To je jen phishingový útok. Mail prostě smaž a zablokuj adresu. Už se tu o tom psalo x-krát.

Proskenuj vícero antiviry online. Použij i AdwCleaner. Ideálně zruš socsítě. Ne každý to dokáže, chápu. Je to droga.

hodnocení

5x
Jak se to vlastně projevuje?

kukel
hodnocení

2x
a odkuď jsou a jaké nechali stopy

hodnocení

1x
Jak to tak čtu, tipoval bych tě na tzv všechnoklikače. Selský rozum naučit už nepůjde, ale přečti si aspoň něco o základech IT bezpečnosti a chování na internetu. Článků pro pc negramoty(nic ve zlém) jsou stovky.

cln
hodnocení

1x

A jaký máš počítač, windows nebo Apple!? umělci mají většinou to druhé.

Pokud máš pocit, že máš virus na disku, nabootoval bych z jiného média a ten disk bych nechal přes noc proskenovat. což v případě, že ten disk není šifrovaný, půjde bez problémů. případně bych se obrátil na někoho zkušenějšího.

doplněno 13.06.23 10:27:

Hackli mi Instagram,facebook

zejména se zaměř na zabezpečení navázaných emailových služeb na tyto služby, tam zkontroluj různá přesměrování a změn autentifikaci těchto emailových služeb a nepoužívají všude stejné heslo, jestli máš Apple, tak tam je klíčenka, to je bezpečná. Ale jen pokud máš dobře zabezpečeno Apple ID, to už snad ani nejde než 3 faktorové, tedy bez mobilního telefonu, to nikdo hacknout snad nemůže!?

O jaké tři faktory jde?
jackjack
hodnocení

Jste jediní co se mi snaží poradit.. Děkuji. Zkusím si asi koupit antivirový program protože si už nevím rady. Používám oboje. Jenže zítra mi budou volat z Apple a řešit to se mnou telefonicky. Apple ID mi píše že není aktivní. Ipad jsem kupoval asi týden zpátky. A stalo se to z ničeho nic. U soc. Sítí mi jednoduše ukradli údaje a změnili mail, heslo apod. Dokázal jsem to dostat zpátky ale doteď hlavně na facebook se mi snaží dostat pořád dokola. Ať už z Vietnamu, Ameriky nebo od jinudy. Není to pořád stejný člověk. Proto mi přijde že mi někdo rozprodal údaje na dark web což je velice pravděpodobné. Změněné heslo mám , dvoufázové ověření mám a stejně se to děje neustále. Už mi přijde divné že za poslední 2 měsíce se to děje pořád se všemi účty co mám. Začínám se dost bát že se mi dostanou do banky a právě hledám ten bod úrazu. Jestli to jsou rozprodané údaje , hack ve wifi nebo něco podobného.
cloud
Herde jde o jmeno, heslo, mobilni cislo a jeste iCloud (potrebujes druhy Apple pristroj, na kterem se autorizujes, kdyz treba chces pridat dalsi zarizeni…
Jinak přímo v nastavení hned nahoře když rozklikneš Apple id I tak úplně dole vidí všechny připojených zařízení telefony tablety počítače… to je třeba projít a odmazat neznámé

hodnocení

0x

Doporučuji nějaký rukodělný koníček, hru na hudební nástroj, geocaching nebo sport. Na jakoukoli opravu dat stačí záloha pracovního disku. Osobně jsem se za téměř třicet let používání PC s virem ani hackerem nesetkal, tak si dovoluji odhadnout, že u vás nejspíš také půjde o jiný problém.

jackjack
hodnocení

Vy jste všichni fakt chytří tyvole :D já chtěl pouze pomoct. Neklikam na vše. Pracuji se sociálními sítěmi a dokonce s rukama něco dělám woow. Jsem umělec. A používám to na sdílení mých prací. Myslím si že místo toho aby jste soudili lidi by jste neměli radši nic nepište příště dik
No když nic nepovíš, tak ti nikdo nemůže pomoci, chápeš?

To sa mi paci, napisete neurcitu teoriu, ziadne technicke detaily a este nas urazite. Tak sem dajte kopie obrazovky, ako sa podla vas ten virus prejavuje.

Když už takovým tónem - na hloupou otázku hloupá odpověď. Pokud hodláš klást takové otázky, abys následně rádce urážel, tak jsi hochu na špatné adrese.

jackjack
hodnocení

Myslím si že mám stoprocentní právo se urazit :) když mi tady říkají ať si najdu koníčky a soudí mě. Reálně jsem chtěl jen vědět jestli se to může stát. Že by to bylo nějakým způsobem propojené. Nechci po nikom aby mi to vyřešil, ale opravdu urážet mě že nemám selský rozum a že si mám najít práci bylo fakt debilní, když ze mě automaticky děláte nějaké děcko závislé na sociálních sítích. Pracují na nich, tak asi logicky je to pro mě závažné. Nevím jestli vám tady přijde normální psát lidem takové věci. Příště radši nic nepište.
Víš co, hledej si příčiny tvých potíží kde chceš, ale rozhodně to nedělej tady. Tady na tvý povýšení nad všemi není nikdo zvědavej. Radši sem už nikdy nepiš.
jackjack
hodnocení

Lidi se tu povyšují spíše nademnou teda ale nevadí. Nevrátím se to se neboj :)

hodnocení

0x

Jediný co u tohoto jak to popisujete dává smysl je, že se Vám někdo naboural do e-mailu, který je na ty sociální sítě navázán.
První co je třeba udělat, tak změnit heslo na ten e-mail + ideálně pokud to jde tak zapnout vícefázové ověření identity.
teprve potom měnit hesla na soc. sítích

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]