Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

LG lcd TV po roce přestal svítit displej

Od: mirekbilek odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,

mám lcd lg 55UM7100PLB,

Tu jsem koupil před 2 roky a vše ok. Dnes ji zapnu zvuk jde ale displej se když ji zapnu celkově rozsvítí jako vždy a pak je tmavý, jakoby tam nešel signal (tak se mi vždy choval než jsem pustl satelit) Jenomže nyní i když zmačknu třeba hlasitost, menu atd tak se nic nezobrazí.

Čím by to mohlo být? Mohlo by to být tepelnou pojistkou? Měl jsem ji totiž postavenou na stole a až dnes jsem po prohlédnutií zjistil že má dole větrání, tedy se mohla špatně chladit.

Děkuji moc za odpověd

M.Bílek

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

riva
hodnocení

2x

Zblízka si baterkou posviť na displej. Jestli tam ten obraz bude nějak vidět, tak jde o chybu podsvícení, buď v jeho zdroji, nebo v LED. Obojí se dá opravit za přiměřenou cenu. A snad i neprofesionálem.

re4zon
hodnocení

0x
Rok stara = zkusit odpojit na hodinu od proudu, pripadne tovarni nastaveni a pak reklamace, at si to zjistuje technik.

hodnocení

0x
Asi umřelo podsvícení. Zkuste se podívat hodně zblízka a případně si něčím posvítit, jestli uvidíte náznak obrazu.
Pokud je pravda to co píšete v názvu otázky, tak reklamovat, pokud to co píšete v samotné otázce, tak nechat nacenit opravu.
Tepelnou pojistkou to určitě není, TV žádnou tepelnou pojistku pro podsvícení nemá.

mirekbilek
hodnocení

Zdravím,

děkuji moc za rady :) zkusil jsem to tou baterkou vše je stejné není nic vidět jinak, zkrátka svítí celkově jakoby třeba na 3% že je vidět že je zaplá. Zkrátka když ji zapnu rozsvítí se jako vždy a pak hned celkově zhasne na ty 3% cca jako dříve když jsem ještě neměl zaplý satelit. Vypadá to opravdu jako dříve ale bez toku signálu do tv.

Ale když zmačknu hlasitost nebo menu tak nenic nefunguje není vidět což je divné stále svítí jen minimálně že vidím že je zaplá

mirekbilek
hodnocení

Jinak ji denně mám uplně bez proudu, vypínám zásuvky aby nesvitil ten pohotovostní režim, snad se to tím nepoškodilo

olinl

Pokud je telka v záruce, reklamuj. Některé typy displejů se nedají "prosvítit" silnou svítilnou. Zkus odpojit veškeré přístroje/kablíky od telky i napájecí kabel na cca 2 hodinky, potom připoj jen napájení a zapni telku. Pokud to bude OK (jako vždy), připoj jen anténu na ten vyčnívající kovový "váleček" s vnějším závitem a dírkou vevnitř uprostřed :). Pokud poběží programy pozemního vysílání, příčinou černé obrazovky může být porouchaný jiný připojený přístroj k TV.

A jste si jistý, že vám funguje ovladač? Při příjmu povelů většinou na TV zabliká stavová led. A také obvykle lze TV nouzově ovládat přes malá tlačítka na ní.

safra
hodnocení

0x

Nám tohle udělala starší Philipska. Sice televize značky Philips, ale když jsem to otevřel střeva LG. Zkusil jsem to otevřít s tím, že třeba náhodou uvidím jestli něco umřelo nebo proměřím napájení podsvícení. No neproměřil jsem, protože do podsvícení vedlo moc drátů a já netušil v té změti co změřit. No šla pryč. Byla stará a oprava by nebyla rentabilní

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]