Zdravím, začínám se učit s Arduinem a nyní bych se chtěl vrhnout na nějaké to IoT. Vymyslel jsem si chytré zavlažování na chalupě a chtěl bych to celé kontrolovat a kdyžtak i řídit na dálku skrze mobilní aplikaci Arduino IoT Cloud Remote. Kvůli absenci wifi připojení budu volit stavbu na bázi GSM systému takže jsem začal hledat SIM kartu s vhodným tarifem. Mohl byste mi někdo doporučit co nejlevnější a nejlepší kartu? Vodafone má sim na 10 let za 500,- tuším ale jen pro IČO. O2 jsem zahlédl zas tarify s pár mb ale nevím ještě kolik bych měsíčně spotřeboval a jestli to lze pak navýšit nebo bych musel objednat celou novou kartu? Budu vděčný za vaše rady!
Mobil cz, dobiješ 200 a máš měsíc dát zdarma, Kredit můžeš navýšit až na 10 000 a pak ho vybrat, tedy komplet provoz datový máš zdarma
A teď nahod link na ten tvůj systém. Kde se to dá koupit? Na kolik to přijde? Jestli není jednodušší klasický smart zásuvka za dvě stovky. Vyžaduje wifi
petrcerny
Jak funguje ten výběr kreditu?
Komplet systém se nedá koupit, uživatel si postaví na bázi Arduina komplet vlastní model dle svých představ i preferencí takže zatím ani nemohu říci finální cenu...
O jakém datovém přenosu se bavíme? Pokud jde o Megabajty měsíčně, tak na to jsem koupil do GPS trackeru SIM Oskarta, kde mám nastaveno placení za přenesená data. Jediné co musím je jednou za půl roku dobít 200 Kč kreditu, ale spotřebuje ho to za půl roku tak za 50 Kč. Za zbytek se dá třeba poslat DMS
Kaktus lze i pouze dobití 1x za rok 50Kč (aby nedošlo k zrušení SIM/čísla). Standardně 1MB za 1Kč (účtováno po kB) nebo balíček měsíčně 1GB 100Kč. Lze i ppředplatné za 300Kč 6GB a poté neomezeně 2Mb/s (100sms+100minut).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.