Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli má někdo zkušenost s dozimetrem na měření radioaktivity a jestli je ho občas ze zvědavosti používá, aby zkontroloval věci v domácnosti a kolem domů? Vrátila jsem se z Rakouska a dozvěděla se od známých, že tam dozimetr dost lidí má a občas si kontroluje své okolí. Máte ho někdo a jaký typ je nejvhodnější? děkuji Petra
a ukazoval Vám nějaké hodnoty? v Rakousku ho mají kvůli přírodnímu uvolńování radonu a k měření věcí.
Nestras tady treti svetovou valkou! Nijak, ale opravdu nijak to neovlivnis i kdyby ses na hlavu stavel. A pokud to vypukne nejaky dozimetr Ti bude uplne k hounu.
Ne, urcite mi to nevadi. Jen pojem dozimetr, treti svetova valka... kombinace mi prisla ponekud nestastna. Proc se do obycejneho dotazu musi zase michat nejaka valka
Mám velmi levný minimalistický typ z Allíka GMV2, skoro hračku. Ale funkční to je, zdroj VN napětí, GM trubice a čítač realizovaný atmelem. nemá to žádné extra vymoženosti.
Na Alíkovi je potřeba si dávat pozor, co kupujete, protože pod označením radiation detector často prodávají obyčejný detektor EMG záření.
Díky za odkaz na něco funkčního. Už před časem jsem nad něčím takovým uvažoval a je lepší, aby to doma leželo nevyužité, než abych to potřeboval a nebylo možné se k tomu dostat.
Za 1160 mi to zase tak levný nepřijde, nakolik je to citlivý a přesný? Reaguje to třeba na CTčko nebo rentgen?
A že se tak ptám..
Když zjistíte, že Vám podloží domu (což třeba u nás je naprosto běžná záležitost) a tvárnice "svítí", co s tím budete dělat?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.