Dobrý den, mám TV Panasonic TX-55JZ1000E. Koupil jsem si na filmy externí pevný disk 2,5" Verbatim Store Go 1TB. TV má s diskem problém, neroztočí ho. Respektive roztočí, ale každou vteřinou se disk sekne a roztáčí znova. V TV jsou dva USB porty, ani jeden to nezvládne. Dá se s tím něco dělat? Vyřešit to přeformátováním nebo něčím jiným softwarovým? Nerad bych kupoval rozbočovač USB s externím napájením, nechci další kousek do zásuvky. Mám vyřešené kabely v podlahové a kabelové liště. Musel bych to celé rozdělávat, navíc už tam jsou 3 kabely, tak nevím, jestli se vejde čtvrtý. V notebooku i 15 let staré "hloupé" televizi se disk roztočí, v rok staré moderní TV ne... Díky moc za tipy. Tom
Podle návodu by TV měla zvládnout hdd až do 6TB, ale zároveň tam píší, že je nutné USB HDD připojit do zásuvky. Tedy zřejmě ani jeden port neumí dodat dost energie pro USB HDD. Osobně bych zkusil zadní port, protože ten by měl být podle návodu USB 3.0, boční jsou USB 2.0. Pokud ani to nezabere, tak buď externí napájení anebo vyměnit obyčejné HDD, za SSD, které je menší, lehčí a hlavně mnohem méně energeticky náročné.
tome
Moc děkuji, vyhrávám bludišťáka za největšího tupce dne.. TV mám na stěně, takže na zadní část není vidět. Posvítil jsem si tam a hodil zrcátko a hle, USB port 3.0 je na světě. Přitom jsem se díval do návodu, ale viděl jsem tam jen 2 USB porty, ale níže je tam fakt označený i třetí. Takže HDD se samozřejmě rozběhl. Díky moc!
Mám taky Panasonic a dost dlouho se mi nedařilo disk rozchodit. Taky jen zacukal a nic. V návodu jsem pak zjistil, že pro HDD je určen jen jeden s USB konektorů a naformátovat to pak bylo potřeba v TV. A tuším tam byl ještě něco, vím, že už jsem to skoro vzdával. Ale od té doby běží bez problému. Celkově se TV někdy chová divně, nový USB, nebo nový soubor na flash disku i síťovém disku někdy "vidí" až po několika zapnutích.
tome
Naformátovat v TV to asi nepůjde, takže přeformátovat v PC na jiný formát? Na jaký?
O tomhle jsem nikdy neslyšel. Jestli to chápu správně, tak to převede proud z obou USB portů a vytvoří jeden silnější port, který by ten disk mohl roztočit? Jinak TV by měla rozchodit disky do 2TB.
Příliš se v těchto věcech nevyznám, ale s tím formátováním disku v TV bych byl opatrný. Mám TV LG a kdysi jsem v ní zformátoval flashku a tím jsem ji udělal nepoužitelnou. Bylo mi na to sděleno, že TV mívají na to formátování svůj vlastní způsob (každá TV jiný) a v ní zformátované už jinam nefunguje. Je to asi kvůli autorským právům aby nahrávky z TV nešly přehrávat jinam a to ani v jiné TV.
kare
@2222 Pokud ve Windows ve "správa disků" flashdisk vidíte není problém jej znova naformátovat.
Nahrávky jdou přehrávat pouze v TV, kde byly pořízeny. Ale disk jde vždycky přeformátovat na použití v PC.
2222
kare, previt: Tak to bych byl velmi rád kdyby jste mi poradili jak ten flash disk znova naformátovat. Po připojení do USB ho ve složce tento počítač vidím jako USB flash disk (E ale když u něho dám formátování tak mi to vypíše, že "V jednotce E: není disk. Vložte disk a opakujte akci.". Vaše rady s formátováním jsou proto nepoužitelné.
Omlouvám se, ale toto igiotsky naprogramované fórum bohužel neumožňuje vložot dvojtešku a závorku tak aby se to nezobrazilo jako smajlík.
@2222: Pokud samotné Windows dělají problém, tak poté nainstalovat nějaký z free programů na správu disků (např. Partition wizard) a v něm buď přeformátovat disk, popř. odstranit všechny partition, vytvořit nové a poté formát...
Mám taky Panasonic a teď jsem to schválně vyzkoušel. 1TB disk Transcend. Televize disk načte, jdou i přehrávat filmy, ale nějaký přetáčení a tak, tak to tedy ani náhodou.
I z mnoha jiných důvodů jsem sehnal za pár korun úplně obyčejný NAS a přehrávám filmy z toho. I když to je již dědeček, funguje dokonale.
Nebyl k tomu disku kabel? Typuji ze mate kabel delší jak 30cm. Pak mize mit vetší odpor. Co mam origo kabel tak je poměrně tuhý tedy silne vodice a delke 30cm. Take jsem honil proc se disk nerozjede.
POdle všeho má problém s hardwarovým zprovozněním, disk nenastartuje, takže je jedno že to je 1TB nebo 6TB (ceteris paribus), ta kysna není schopna mu dodat vhodný startovací proud. Možná by mohlo jiný model.jiný kus, jiné nároku na roztočení.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.