Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Mám powerbanku z kiku a nevím jak dlouho trvá jedná ledka aby šla k druhé.
Nikdy sem takhle velkou powerbanku neměl.
Mám to 4 hodiny v nabíječce a furt ta samá ledka.
Děkuji.
Informace by měla být uvedena v návodu jak to přes noc a uvidíš
Máme 10 A hodin na 3,7 V
pokud by jsi nabyl nabíječkou USB 1A 5V tak mi to klidně mohlo trvat 8 hod., tedy pokud by byla úplně prázdná, neuvedl jsi parametry zdroje
V Zásadě bych počítal od hodiny a nabíjení bych vzal jako 120%
Jo a ty ukazatele nabití tak to jenom orientační, zřejmě to vychází jenom z napětí článků?
Děkuji za info. Problém je vyřešen.
Půjčil jsem si od moji mámy rychlonabíječku.
Už tam svítí 2 ledky místo jen jedný.
Ale dlužnou dodat, že takový pomalý nabíjení má něco do sebe, když to budeš nabíjet 5 až 10 hod., tedy nebud3 se baterie zahřívat, prodlužuješ její životnost.
Já nabíjím rychle jen pokud to skutečně potřebuji, jinak nabíjím primárně (mobilní zařízení obecně) pomalu, přes noc nebo záměrně slabou nabíječkou nebo kabelem.. je to prostě stále chemie
Záleží na nabíječce i na tom, jaký proud si nabíječka umí vzít. Z Kiku neočekávám, že by podporovala rychlonabíjení, takže v nejhorším případě se slabou nabíječkou, nebo z PC se může nabíjet proudem cca 0,5 A. To je pro nabití zcela vybité 10 Ah baterie 20 hodin,pokud přidám pokles proudu ke konci nabíjení, tak to opravdu může být celých 24 hodin. Pokud indikje nabití 4, nebo 5, led, tak pak vám i po 6 hodinách opravdu stále může svítit ta samá LED.
Pokud je to tato, tak ta si prý umí vzít až 2 A, ale musí to dáít nabíječka. Pak by ta za 4 hodiny muselo být z velké části už nabité.
Trvat to může dle výkonu zdroje. Já nespěchám, používám "jen" 2A nabíječku. Nabíjím tak 6h. Je to ale šetrnější.
2Ax5V=10Watt
PB ma 3,7Vx20,000Ah=74Watthodin
74/10=7,4x1,1 (koeficient na ztraty)=8,14Watt/5V=1,6 Amper pri 5V USB jako idealni dobijeci proud Spocital jsem to dobre?
V optimalnim pripade by si to takhle mel ridit nabijeci obvod, takze zdroj 2A je idealni. Ale hadam (varim z vody), ze levnejsi PB tam proste jako omezovac strci zdroj 2A a vic to stejne neda, takze vyreseno..
Zlaty pravidlo nabijet C10, tedy nabijet desetinou kapacity (10 hodin) pro maximalizaci zivotnosti. Ne pomaleji (chemie a taky to nedela dobre) a ne rychleji, pokud neni nezbytne (zahrivani a zrychleni degradace). Vselijake bezdratove a zrychlene dobijeni = zvyseni teploty akumulatoru = zrychlene opotrebeni.
Vybijet klidne i pomaleji, ale idealne ne rychleji.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.