Nejste přihlášen/a.
Set top box - nelze chytit žádné programy... Dobrý den, dnes jsem si koupil nový set top box a nemůžu chytit žádný program. Pokud ale vypnu STB tak chytnu všechny programy v pohodě všechno mám zapojené správně, čím to může být?
(
Vypadá to, že nemáte přivedenou anténu do STB
"ale vypnu STB tak chytnu všechny programy v pohodě " - to chytáte analogové vysílání? kolik programů?
právě mám.. mám přivedenou anténu do STB, a Scartem ze STB do TV a přece nelze najít žádný program
A nechals to vyhledat samo? Mě to našlo samo programy, které jsem si pak seřadil sám. Jmenuje se to myslím "auto scan" nebo tak nějak. Nejsem žádnej odborník, jen uživatel.
a na telce ja zapnutý správný AV kanál?
to co chytáte je na televizi je analog?, takže máte anténu nejdřív do STB a z STB do TV?
zkuste do STB strčit místo antény kus drátu (stačí metr), pokud něco chytnete bude problém v anténě
v anténě problém není protože bez STB chytám všechny programy normálně. až po zapnutí STB mi to nemůže naladit chytnout programy
Začnem od začátku : sousedi signál chytají? Já si to odvezl 10 km od Frýdku Místku a vysílání tam ještě není.
Pokud mate siglál, restartněte systém do továrního nastavení a dejte SCANN signálu ...
tím jste vyloučil nepřítomnost signálu.
Zůstavají vám dvě možnosti :
Vaše chyba
Chyba přístroje.
Vaše chyba : předpokládám, že scann stisknout umíte, takže tady bych příčinu nehledal
Co porucha přístroje?
Jarmeku o jaký STB se jedná? Rob se ptal jestli je na TV zvolen správný AV kanál, na TV musí být vidět menu STB. Zkoušel jste naladit "ručně" kanály které u vás vysílají digital? Máte vypnuté napájení antény? Není možnost od souseda půjčit STB s již naladěnými kanály? a vyloučit tím nefunkčost nového STB.
doplněno 10.06.10 14:57:Ne nechybí tam nic , pokud se chcete dobrat výsledku je potřeba taky srochu spolupráce. STB s TV je propojen správně ,když se vám zobrazuje menu. To ostatní je ale pro všechna záhadou když neví o jaký STB se jedná do které zdířky jste zapojil anténua atd.
1. Pokud se Vám TV po zapnutí STB automaticky nepřepne na signál z STB, musíte to udělat ručně. To znamená dálkovým ovladačem k TV
2. Dále si budete hrát jenom s STB a to pomocí dálkového ovladače k STB.
3. Měl by zobrazit nějaké menu kde si vyberete automatické ladění, popřípadě u sousedů nebo na internetu si zjistíte čísla kanálů nebo frekvence, na kterých se u Vás digitálně vysílá a ty nastavíte.
4. ...
prosim mám vubec dobře zapojeny STB? Z antény na střeše mě vede kabel do STB no a ze STB me vede kabel /SCART/ do televize. nechybí mi tam někde ještě něco? No a to menu jak říkáte se mi zobrazí ale nenajde to žádné programy :/
Cez scart ide z stb len digital . Pri vypnutom stb ani ten.Ked to mas zapojene takto, tak nechapem, ako mozes sledovat analogove programy.
Tym digital som myslel digitalne programy ako take.
Ale k tvojej poznamke.Po SCARTu mozes pracovat i s digit.signalom.S logickou nulou a jednickou sa mozes stretnut na
pin 10 -vstup data (I2C)
pin 12 - vystup: data (I2C)
pin 16 - RGB signal
pin8 - prepinanie :AV / TV , 4:3/16;9 ,
este upresnenie: pin 16 - vstup pre prep.signalov R,G,B, nie samotne R,G,B.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.