Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

TV nemá signál, druhá ale funguje

Od: tvnemasignal odpovědí: 17 změna:

Zdravím,

poradil by mi někdo, kde může být chyba, když TV zničehonic hlásí, že nemá signál (odpočítávání 5 minut, případně hláška No signal), včera normálně fungovala. Zesilovač a anténu máme na půdě, nikdo s tím nic nedělal. Zesilovač svítí, vede od něj kabel k TV1 a TV2. Druhá televize normálně funguje, jde přes stejný zesilovač. Settopbox ověřen u druhé televize, kde zjevně funguje, tím to nebude. Je možné, že odešlo něco přímo v televizi a nyní nechytá signál? Jsem z toho jelen. Budu rád za radu.

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Zkuste změnit přívody od antén (prohodit svody mezi TV) a uvidíte v čem je problém pokud půjde TV která nešla je problém v anténě:)

hodnocení

0x

Jako první zkontrolujte, jestli nedošlo k náhodnému přepnutí vstupu na nefunkčním televizoru. Pak připojte funkční televizi (set top box) na nefunkční svod. Oba televizory mají za přijímače set top boxy?

tvnemasignal
hodnocení

ano, obě televize mají set top boxy. set top box z nefunkční televize na té funkční normálně funguje, ověřeno přehozením. Přepnutí vstupu na nefunkčním televizoru myslíte jak? Do antény se zatím moc hrabat nechci, ale struktura je taková, že je anténa, z ní jde kabel do zesilovače a z něj vedou dva kabely k televizím, z nich jedna normálně jde a druhá nejde. Takže anténa a zesilovač jako takové zřejmě fungovat musí (i zesilovač normálně svítí).

Mysli to tak, že každá televize má několik vstupů. Anténa, set top box, video, DVD a podobně. Pokud je televize přepnuta na vstup kde není nic zapojeno, nic se samozřejmě nezobrazuje, nejvejš hláška Není signál.
Když dáš set top box z funkční televize na tu nefunkční, jde to?
tvnemasignal
hodnocení

set top boxy jsem právě už ověřil. Pokud se dá set top box z nefunkční televize na funkční, tak ta funkční normálně funguje. Pokud se dá set top box z funkční na nefunkční, tak ta stále nefunguje. Takže v tom problém asi nebude.

Dobře, takže to není set top boxem.
Tudíž to může být špatným kabelem od antény, špatným kabelem mezi set top boxem a televizí, špatně zvoleným vstup v televizi a nakonec i samotná televize může být po smrti.
Jako první bych zkontroloval vstup v televizi. U konektoru v televizi bude něco napsaného a to samý musí být napsaný i v menu televize u výběru vstupu.

111®
hodnocení

0x
V TV je moznosz volby vstupů. Usb hdmi, pc, avi. Tak se koukni jstli je zvolen spravny vstup, napr. HDMI.

petrm
hodnocení

0x

Zkuste na ovladačí od STB stisknout tlačítko Menu, pokud se neukáže v TV, tak máte v TV pravděpodobně zvolený špatný vstup, takže na ovladači TV stiskněte Input nebo Source a zkuste jiné vstupy.

tvnemasignal
hodnocení

Tak jsem přendal tu druhou funkční TV na tu, která nefunguje a ta funkční nyní taky nefunguje. Napřed taky psala tu hlášku ohledně signálu, ale nyní píše, že nebyly vybrány žádné kanály, že se má přejít do menu instalace a vybrat kanály. Tak jestli tomu dobře rozumím, anténa asi jako taková funguje, ale musí se ta nefunkční televize nějak v menu nastavit a pak to bude fungovat?

doplněno 22.05.23 17:53:

ano, set top box mám samozřejmě zapnutý

zobrazí se mi to, když používám ovladač normálně na televizi - hláška se zobrazí na obrazovce televize

akorát je to teda zajímavé, že každá televize má jiné hlášky. Ta, co fungovala, hlásila, že se mají vybrat ty kanály, na té nefunkční. Nyní jsem jí zapojil zpátky a taky už nefunguje, má stejnou hlášku - že je nutno naladit. Takže se chová stejně na obou místech, i když na každém místě je jiný set top box a jiný kabel z antény.

Ta druhá hlásí pořád, že není signál, ale problém bude asi tedy taky v tom ladění, že není naladěná.

Tu hlášku o naladění kanálů píše televize, nebo STB?
Pokud používáš STB, tak se jedná o starší televizi, která nepodporuje současnou normu DVB-T2.
Tudíž všechny programy ladíš a přepínáš na STB. Televize slouží pouze k zobrazení toho, co jí pošle STB.
Jak jsem již psal. Televize v tomto případě funguje pouze jako displej. Tedy ovladač použiješ pouze na zapnutí a vypnutí. Ještě televizi musíš jednou nastavit na správný vstup.
Vše ostatní děláš na set top boxu. Naladění i potom přepínání kanálů.

tvnemasignal
hodnocení

zdravím, tak vstupy jsem zkontroloval, ale nic moc se nezměnilo. Tak jsem zkontroloval v nastavení signál.

U jedné televize je kvalita a úroveň signálu plná - stejná míra, kdežto druhá má úroveň signálu plný, ale kvalita žádná. Obojí jde přes stejný zesilovač. TV 1 a TV 2. Vypovídá to o něčem, respektive kde by ta závada mohla být?

petrm

Píšete, že STB z nefunkční TV na druhé TV funguje, takže STB je v pořádku. Z toho bych usoudil, že chyba je v kabelu mezi STB a zesilovačem nebo špatný kontakt u STB nebo zesilovače.

111®
hodnocení

0x

Píšete že jste překontroloval vstupy, ale výsledek jste sem nedal.Podívejte, když máte vypnutý STB a zapnete TV tak to bude hlásit že nemá signál. Když pak zapnete STB asi by se mělo na obrazovce objevit LOGO od STB. Zkust na obou TV. Dejte výsledek.

petrm

Když píše, že mu to hlásí " druhá má úroveň signálu plný, ale kvalita žádná", tak bych hádal, že připojení STB - TV je v pořádku a problém je někde ve vedení od zesilovače k STB.

111®
Ja ne, klidně může to mit blbě tv vidi signal ale protoze neni dvbt2 tak nema data.

petrm
hodnocení

0x

Dozvíme se, jestli se podařilo problém vyřešit a jak? Děkuji.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]