Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
poradil by mi někdo, kde může být chyba, když TV zničehonic hlásí, že nemá signál (odpočítávání 5 minut, případně hláška No signal), včera normálně fungovala. Zesilovač a anténu máme na půdě, nikdo s tím nic nedělal. Zesilovač svítí, vede od něj kabel k TV1 a TV2. Druhá televize normálně funguje, jde přes stejný zesilovač. Settopbox ověřen u druhé televize, kde zjevně funguje, tím to nebude. Je možné, že odešlo něco přímo v televizi a nyní nechytá signál? Jsem z toho jelen. Budu rád za radu.
Jako první zkontrolujte, jestli nedošlo k náhodnému přepnutí vstupu na nefunkčním televizoru. Pak připojte funkční televizi (set top box) na nefunkční svod. Oba televizory mají za přijímače set top boxy?
ano, obě televize mají set top boxy. set top box z nefunkční televize na té funkční normálně funguje, ověřeno přehozením. Přepnutí vstupu na nefunkčním televizoru myslíte jak? Do antény se zatím moc hrabat nechci, ale struktura je taková, že je anténa, z ní jde kabel do zesilovače a z něj vedou dva kabely k televizím, z nich jedna normálně jde a druhá nejde. Takže anténa a zesilovač jako takové zřejmě fungovat musí (i zesilovač normálně svítí).
set top boxy jsem právě už ověřil. Pokud se dá set top box z nefunkční televize na funkční, tak ta funkční normálně funguje. Pokud se dá set top box z funkční na nefunkční, tak ta stále nefunguje. Takže v tom problém asi nebude.
Tak jsem přendal tu druhou funkční TV na tu, která nefunguje a ta funkční nyní taky nefunguje. Napřed taky psala tu hlášku ohledně signálu, ale nyní píše, že nebyly vybrány žádné kanály, že se má přejít do menu instalace a vybrat kanály. Tak jestli tomu dobře rozumím, anténa asi jako taková funguje, ale musí se ta nefunkční televize nějak v menu nastavit a pak to bude fungovat?
ano, set top box mám samozřejmě zapnutý
zobrazí se mi to, když používám ovladač normálně na televizi - hláška se zobrazí na obrazovce televize
akorát je to teda zajímavé, že každá televize má jiné hlášky. Ta, co fungovala, hlásila, že se mají vybrat ty kanály, na té nefunkční. Nyní jsem jí zapojil zpátky a taky už nefunguje, má stejnou hlášku - že je nutno naladit. Takže se chová stejně na obou místech, i když na každém místě je jiný set top box a jiný kabel z antény.
Ta druhá hlásí pořád, že není signál, ale problém bude asi tedy taky v tom ladění, že není naladěná.
zdravím, tak vstupy jsem zkontroloval, ale nic moc se nezměnilo. Tak jsem zkontroloval v nastavení signál.
U jedné televize je kvalita a úroveň signálu plná - stejná míra, kdežto druhá má úroveň signálu plný, ale kvalita žádná. Obojí jde přes stejný zesilovač. TV 1 a TV 2. Vypovídá to o něčem, respektive kde by ta závada mohla být?
Píšete, že STB z nefunkční TV na druhé TV funguje, takže STB je v pořádku. Z toho bych usoudil, že chyba je v kabelu mezi STB a zesilovačem nebo špatný kontakt u STB nebo zesilovače.
Píšete že jste překontroloval vstupy, ale výsledek jste sem nedal.Podívejte, když máte vypnutý STB a zapnete TV tak to bude hlásit že nemá signál. Když pak zapnete STB asi by se mělo na obrazovce objevit LOGO od STB. Zkust na obou TV. Dejte výsledek.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.