Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mokrá nabíječka Gogen může ublížit?

Od: adaam odpovědí: 12 změna:

Prosím o radu, měl jsem zapojenou nabíječku Gogen v zásuvce, ale konektor nebyl v mobilu, pokládal jsem pití a nechtěně ho trochu vylil a nevím, jestli se ta voda dostala na ten konektor, co ležel na stole nebo ne, nicméně jsem ho trochu utřel, zdál se suchý a pak jsem zapojil do mobilu. Pak mi ale došlo, kdyby to bylo trochu mokré, mohlo by mi to ublížit? mám teď strach, jestli se mi nemohlo něco stát, jak jsem ten mobil zapojený v té nabíječce pak chvíli držel. Teď jsem to vypojil a dal pro jistotu sušit, no mám obavu -_-

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sasa*
hodnocení

1x

Pokud je to nabíječka se spínaným zdrojem neměla by. Primární napětí je od sekundárního odděleno.

adaam
hodnocení

Kabel GoGEN USB //... tento kabel s apple adaptérem Apple USB 5W napá/...

sasa*

Ano spínaný zdroj.

hodnocení

1x
Stejnak žijete a ptáte se. Tak co je to za otázku? Jestli žijete a mobil je v pořádku nic se nestalo, ale projistotu bych nechal nabíječku den dva mimo elektrickou síť

hodnocení

1x
Ublížit ne, pokud je jinak vše ok. Ale vlhkost a napětí způsobí elektrolytický rozklad. Prostě pokud jste uvnitř mokrý konektor nechal déle pod napětím, může to povrchově poškodit kontakty. Na jedné straně (polaritě) to sežere pokovení a druhr druhé straně se nanese bordel. U čisté vody to brobíhá pomalu, u nějaké kyselé, nebo slané tekutiny docela rychle.

riva
hodnocení

1x

Pokud žiješ, tak ti to neublížilo. A příště mokré věci nestrkej do zásuvky.

adaam
hodnocení

Takže se nemám obávat, že mi to něco způsobilo? Spojuji si to stím, jak třeba někomu spadne mobil do vany a je mrtvý. nebo říká se to, nevyznám se v tom.. Prostě mám strach, jestli když to bylo mokré a zapojil jsem to do toho mobilu, který jsem držel, jestli to nemůže ještě něco zpětně udělat, třeba srdeční selhání

sasa*

Jestli nejsi troll, tak bych se nebál. Elektrika kouše hned, a ne až po nějaké době. Nechat vyschnout, zapnout a...

...jestli to nemůže ještě něco zpětně udělat, třeba srdeční selhání... Ak budete pokračovať v diskusii touto vtipnou formou, veľa tu prítomných, bude mať zlyhanie svalov dutiny brušnej. :-D

lam

Muze, nejhorsi smrt je z vydeseni, ze stresu, to nevis?

kryton
Oprabdu se ptáte na to, jestli jste stále živý?
Pak tedy uděláme test. Který z vás je živý, zvedněte ruku.
Jaký je výsledek zkoušky?

hodnocení

0x

Jestli tomu rozumím správně, tak se nepolila nabíječka, ale jenom konektor na kabelu. Ten nemá se sítí nic společného, takže nebezpečí úrazu nepřichází v úvahu. Podle druhu pití bych konektor propláchnul čistou vodou a vyfoukal, aby vysušené zbytky nemohly způsobit korozi.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]