Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oživení Li-On baterie

Od: clovicek® odpovědí: 6 změna:

Zdravím , máte někdo zkušenosti s oživením Li-Onky. Je to baterie do e kola otec ji zapoměl vyndat na zimu z kola a pravděpodobně došlo k úplnému vybytí po připojení na nabíječku žádná reakce. Jde mi to o jestli mám hledat nějaký servis či rovnou schánět baterii novou.

Díky

doplněno 15.05.23 10:25:

Děkuji za rady a tipy , jedná se o tuhle baterii Baterie Apache Power N4 nosičová Li-Ion 36V opakované připojení na nabíječku nic neudělalo ještě jestli není vadná nabíječka protože nesvítí led ani na té nabíječčce na baterce taky nic. Nemám doma jinou vhodnou nabíječku. Našel jsem v okolí firmu kde repase dělají tak se mi ji pokusí oživit tak uvidíme na kolik to vyjde. Ono kupovat novou baterii se mi nechce když se to kolo využívá 3xtýdně na cca dohromady 6km.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Zkuste jej opakovaně připojit na nabíječku, třeba se chytne. Jinak je potřeba se dostat k jednotlivým paralelním článkům a samostatně je nabít a ideálně i proměřit. Já na to používám běžnou nabíječku na samostatné články, kterou vždy (jen s jedním!) článkem propojím paralelně krokosvorkami a postupně takto celou baterii nabiji. Nabíječka mi tak zároveň změří kapacitu (i vnitřní odpor, ale ten je kabely přechoďáky krokosvorek zkreslený).
Pokud se baterku podaří nastartovat, nechte ji na nabíječce i hodně dlouho po signalizaci nabití, vyrovnávací proudy balanceru jsou malé a u rozházené baterie bude potřeba několik hodin na srovnání.

riva
hodnocení

3x

K úplnému vybití by dojít nemělo, k tomu tam je BMS. Samozřejmě, pokud měly články už vyšší samovybíjení, tak se vybít mohly. Úplné vybití = lion smrt.

Já bych obal otevřel, změřil jednotlivé články a třeba zkusil každý zvlášť nabít externím zdrojem.

hodnocení

3x
Najděte firmu co se zabývá opravy lion akumulátorů. Buďto opraví, nebo vám dá nabídku na repas.

111®
hodnocení

3x
Automaticke nabíječky tohle dělají. Chce to na clanek pripojit na chvili 3V aby se vzpamatoval a pak nabíječka.
tt

to je battery pack, takze bude mit voltu vice.

chce zmerit jake ma napeti ted. Popripade to s nastavitelnym zdrojem napeti a nastavitelnym zdrojem proudu ozivit.

111®
15.05.23 09:33
Přesně

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]