Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výměna tlumiče v pračce Goddess (Whirlpool) WTA 835 M7

Od: mrtao odpovědí: 5 změna:

Pračka při ždímání kvílí a chodí po chodbě, tak chci vyměnit ložiska [1] a tlumiče [2]. Na ložiska je jasný návod [3]. Tlumiče jsem chtěl před výměnou ještě zkontrolovat, ale nemůžu přijít na to, jak nedestruktivně vytáhnout čep [4] (uvnitř něj je roztahovací trubička [5]).

[1]: servis-whirlpool.cz/...
[2]: servis-whirlpool.cz/...
[3]:

youtu.be/...
[4]: radesit.sk/...
[5]: kupaoprav.cz/...

Výměna tlumiče v pračce Goddess (Whirlpool) WTA 835 M7

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Koupil bych tlumič s konzolou nebo i ten čep dal novej. Podle mě to nedestruktivně bez přípravků nepůjde jen tak, ale třeba se pletu fotka je mázlá a čep moc vidět není (foto z čel (stran) by byly lepší)

doplněno 14.05.23 01:43:

koukámm, že jsis dal sám odakz, kde to tak je i u whirlpoolek. Máš v odkazu i schémata dílů a čep nevidím, takže se to mění jako celek.

Musíš to i jako celek demontovat. Většinou odjistit a odsunout patku po plechu třeba 1cm a pak vytáhnout dírama ven.

Výměna tlumiče v pračce Goddess (Whirlpool) WTA 835 M7 #2
mrtao
hodnocení

V tom schématu [1] to právě že je. Díly 086 4 a 086 5.

[1]: servis-whirlpool.cz/...

Možná je kolík jako hmoždinka. Vytáhneš vnitřní trn z kolíku a pak prázdný kolík ven.

Nevím.

mrtao
hodnocení

0x
Nakonec jsem čep dostal ven tak, že jsem ho na jedné straně porozevřel a uvolnil zoubky držící na místě roztahovací trubičku. Do té jsem pak přes plochý šroubovák z druhé strany klepal, než se vysunula tak, aby šla z druhé strany chytnou kombinačkami a vytáhnout. Šlo to dost ztuha kvůli korozi.
Nejlepší na tom všem je, že tlumič vypadá dobře, takže to byla zbytečná práce. :-D Druhý jsem vyzkoušel už bez demontáže čepu, jen po uvolnění na druhé straně (taky dobrý). Za skákání při ždímání tak zřejmě můžou samotná ložiska.
Výměna tlumiče v pračce Goddess (Whirlpool) WTA 835 M7 #3
Výměna tlumiče v pračce Goddess (Whirlpool) WTA 835 M7 #4
Výměna tlumiče v pračce Goddess (Whirlpool) WTA 835 M7 #5

Ty tlumiče nejsou kapalinové jako na autě, ale třecí.

Třením brzdí pohyb sem a tam.

Vypadá dobře těžkou soudit stav.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]