Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký model iPhonu koupit?

Od: deni odpovědí: 13 změna:
Zdravím, prosím chtěla bych se zeptat někoho kdo se vyzná v mobilních telefonech nejlépe iPhonech. Chtěla bych si koupit nový iPhone, ale stále nevím, jaký model bude nejlepší. Do teď jsem měla iPhone 8 a už je KO, nechci a ani nemůžu do nového dát ale přes 20 000. Mám v hlavě všechny varianty od 11 po 14. Teď si ale říkám, není 14 zbytečná, nebude stačit třeba 12, nevím úplně zásadní rozdíly a chtěla bych spíše poradit, co si myslíte, že je dobra varianta cenově i kvalitou.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

seraphico*
hodnocení

2x
Takhle to nefunguje. Důležitá otázka je, co od nového telefonu očekáváte. iPhone 11 je o 4 roky starší než iPhone 14, takže rozdíly tam jsou. Ale záleží na Vašich preferencích. Zkuste se trochu víc rozepsat.
itexpert
Vůbec nic tito lidé od telefonu značky iPhone neočekávají pouze aby měli drahý telefon s logem jablka a mohli si hrát před ostatními na snoby, jako že ha já dostala na 3 roky splátkový úvěr (samozřejmě bude tvrdit že ne že to normálně celé zaplatila) na nový předražený telefon který neodpovídá jeho ceně.
PS: přece si nekoupí nějakého hloupého androida pro chudé...

On je Android pro chudé? No nevím, když se podívám na cenovky za Samsung S23 Ultra, Xiaomi 13 Pro apod., tak si myslím, že Iphonům skvělě sekundují. Že jsou všechny ty krámy brutálně předražené a výrobní cena je třetinová je pravdou.

deni
hodnocení

Viz můj komentář níže
itexpert
Ano deni tvůj názor přesně odpovídá mé myšlence zde, a nevím jak ty samuraji ale mi teda stačí výhodný tarif za pár Kč na volání a data, SMS mám za korunu a telefon mám na domluvení se s kamarády,rodinou a občas i šéfem, jasně sem tam nějaká ta selfie s rodinou nebo nějaká fakt hezká momentka ale opravdu nepotřebuji iPhone 14 pro max za 35 tisíc či dokonce Samsung za 25 abych pak doma " brečel " ( ty úvozovky jsou schválně jako sarkazmus) že musím dát 10 tisíc jen za obrazovku protože mi někde spadl a rozbil se. Asi je to o prioritách, kdyby ten iPhone spolu s baterií vydržel 10 let bez odborného zásahu či jakékoliv výměny střev (mimo reklamací a výrobních vad) tak bych o tom uvažoval ale je to další z těžce spotřebních zboží které mají jasně danou životnost a to záruku 2 roky, chceš vyměnit baterii či opravit USB, reproduktor (po záruce) jasně není problém jen to bude hezky mastné :) asi zůstanu u androidu kolem 5-10 tisíc který odvede lepší službu PRO MOU OSOBU než dražší, ale kdo má na dražší ať jde do nich.

Tobě stačí telefon obyč, jak říkáš jen na voláni, sms. Já naopak požaduji od telefonu maximum, především v oblasti fotek. Nebudu sebou tahat klasický foťák, chci co nejepší záběry od mobilu a chápu, že si musím prostě připlatit a vůbec s tím nemám problém. Telefon, kromě zmiňovaného focení používám na to, k čemu je určený a plus třeba platby v obchodě, veškeré slevové karty v mobilu na jednom místě, občanku, řidičák, zdravotní kartu, zápisník, internet, měřící přístroj, kalkulačka atd. atd.

je to o prioritách každého. Ty je máš někde, já je mám jinde. Já třeba u sebe už asi roky vůbec nenosím peněženku, vše mám v mobilu.

hodnocení

1x

Když nemáš groše, musíš si nutně kupovat jablko?

deni
hodnocení

Překvapivě ano, musím :) přesně tyhle řeči jsem čekala :D peníze by problém nebyly u mě, ale řešíme to přes firmu. Na iPhone jsem zvyklá, mám jej už xy let, s androidem se mi nepracuje dobře, navíc mám i jiné produkty od Applu, tudíž nechci měnit. Opravdu to není o tom, že se chci chlubit s Applem, vždyť takhle už to dávno ani snad nefunguje, když jsou v dnešní době některé androidy s applem srovnatelné cenově.. zajimalo mě pouze, jestli je v těch variantách tak znatelný rozdíl například mezi 13 a 14..

deni, ja mam třináctku a nemůžu si vynachválit. Kecy o tom, ze je na vychloubání mě nechávají v klidu. Mam ho pro svoji potrebu, propojení s celou rodinou.

Jediné iPhone.

hodnocení

0x

Mám Iphone 12 pro Max (stál mě ale 32 tisíc tenkrát) a jsem s ním velmi spokojen. Iphone 13 nemá smysl kupovat, protože nemá absolutně nic navíc oproti 12tce. Iphone 14 už má (díky Bohu) foto čip s vyšším rozlišením než co Apple dával dřív (12MPx) nyní konečně 48MPx, takže do něho už bych právě kvůli tomuto šel. Já osobně čekám na 15 pro MAX nebo ULTRA, či jak se bude jmenovat. Počkám si do Září. Tobě bych doporučil Iphone 12 pro. Je skvělej a teď už bude i za skvělou cenu.

Cim viac pixelov, tym viac Adidas? Aky ma podla vas vyznam viac pixelov na miniaturnom snimaci v mobile (nebavime sa teraz o full-frame cipoch v zrkadlovke)?

Třeba v tom, že když si z fotky udělám výřez, tak s vyššími pixely nebudu mít patlaninu. Zkoušel jste zvětšovat fotku s 12MPx? Vypadá to pak katastrofálně. Na mobilu je vše dobré, ale zkuste zobrazit na něčem větším.

nox®
Většinou to funguje tak, že automatika spojí více pixelů dohromady. Výsledkem je pak stejně 12MPx fotka, ovšem ve vyšší kvalitě, nápomocné to může být i za horších světelných podmínek. Tím se kompenzuje fakt, že fotomodul nepřesahuje velikost samotného telefonu. Fotit se většinou dá i v plném rozlišení, ale s menší ztrátou na kvalitě, ovšem vhodné třeba na nějaký výřez. Mimochodem Samsung vyrábí i 200MPx.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]