Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výměna baterie

Od: jirisvatos odpovědí: 5 změna:

Shaním baterii do aku šroubováku parkside X14,4V A1-1 1300mAh. Dá se někde koupit nebo repasovat?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Neviem či 14,4 V je 12 V,myslím,že nie.

hodnocení

0x
Tyhle staré čtyřčlánkové už u nás nekoupíte. Buď napsat Lidlu do Německa, nebo spíš nechat repasovat u nějaké slušnější firmy ve vašem okolí.
doplněno 09.05.23 13:06: Ano, u Lidlu je často levnější koupit celý spotřebič, zvlášť, pokud je v akci. S těmi bateriemi to dělají naschvál, už mám doma 3 stejné, ale vlastně různé nepasující 12 V verze. Některé mají dokonce na stejném konektoru obrácenou polaritu, tak si to nezapomeňte zkontrolovat.
Lidl se tváří superekologicky a mezi prvními si zakázal igelitky, přitom zde, úmyslnou nekompatibilitou zákazníka nutí každých pár let vyhodit celý spotřebič.
A to nemluvím o tom, že teď bez varování mají v mrazácích ukrajinská kuřata na horní etiketě označena jako ze Slovenska, na malé etiketě zespodu je původ Ukrajina. Považoval jsem to za kachnu "štvavých vysílaček", ale v pátek jsem to v mrazáku viděl na vlastní oči.
Lidl shop ti pošle akorát odkaz na dodavatele. Zkoušel jsem to pro PABS 12. U dodavatele ale stála baterka stejně jako celý nový šroubovák v lidlu. Po roce se v akci objevila podobná baterka o stejné voltáži tak jsem ji koupil ale budu muset přehodit jen střeva protože konektory jsou trochu jiné.
Naštěstí s měřákem a pájkou nemám problém pracovat.

hodnocení

0x

Já jsem si zachránil/opravil šroubovák takhle:

divnoblog.wordpress.com/...

(ony ty články uvnitř asi budou všude stejné a normálně se ten nejslabší ničí nejvíc, takže "mrtvá"baterie má "mrtvých"článků jen pár a ty jdou buď dokoupit, nebo nahradit jinými podobnými i z dost jiné baterie)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]