Nejste přihlášen/a.
Takto zní jedno upozornění, pro použtí robotického vysavače Tesla RoboStar T60.Takže se nemá člověk pohybovat v přítomnosti vysavače,pokud je v činnosti,nebo ho mám rovnou vrátit.nadnesené ,ale = odrazujíci.Co s tím.
Následuje věta,upozorněte spolubydlící,pro případ zabránění zranění
Tak to byste neměla ani sedět na některých židlích, taky se nabíjí statickou elektřinou...a někdo se vás dotkne a dostane ránu... a taky jsem četl upozornění, že je zakázáno sušit po koupeli kočku v mikrovlnce...a přibývají další a další upozornění... Jezdíte autem? Pokud ano, taky ho vraťte, můžete sobě nebo někomu dalšímu způsobit úraz. A kuchyňské nože okamžitě vyhoďte, pořežete se, to je jisté...jako každý během života...takže tak, výrobce se chrání, aby blbcům, zastoupeným advokáty, nemusel platit ...za blbost uživatele
Tak v zásadě je to pravda, šmejdí to po zemi, rotují tomu kartáčky jak liščí ocasy, elelktrostaticky se to nabíjí, takže můžete dostat ránu. Pro zdravého člověka samotný výboj nebezpečný nebude, ale spousta úrazů v sopuvislosti s proudem vzniká tak, že člověk sebou po ráně cukne (ať už stažením svalů proudem, nebo úlekem) a praští se, nebo dokonce spadne. Zde vcelku reálné, čupnete si k tomu, dostanete ránu, svalíte se dozadu a rozbijete si o něco hlavu. Tak abyste si nestěžoval/a, že jste nebyla varována.
Vrátit ho samozřejmě můžete. To mi připomíná, když kdysi táta za socíku na Š100 někde sehnal takový gumový ocásek se stříbrným bleskem a s velkou pýchou to namontoval pod nárazník. Viselo to vzadu z nárazníku k zemi a mělo to prý vybíjet statickou elektřinu, kterou se nabíjí za jízdy kastle auta. Asi to fungovalo, nepamatuji si, že by nás to auto někdy koplo.
Ano, tyto vysavače se provozem nabíjí, dělají to všechny levné plastové a nebývá to zpravidla problém. Nebezpečí se skrývá v leknutí a nečekaném štípnutí, které je i slyšet a někdy i vidět. Divné znění je způsobeno překladem, patrně z čínštiny do angličtiny a z ní teprv do češtiny.
Ty kovové se nenabíjí proto, že jsou kovové. Staický náboj vzniká třením právě jen plasů nevodivým materálem. Ukázkový příklad je známá "ebonitová tyč" a "liščí ohon"
pro kmet : a z čeho jsou ty drahé? ...dle mého dostupného čtení,drahé jsou - větší výdrž nabíjení čili vysávání t.j. pro větší plochy,větší výkon,hrubější kartáče,více otáček,více možností sledovat je na dálku,kamera a jiné maškrtince,to já nepotřebuji,aby mi dělal doplňkovou zábavu,zvířata nemám,vlasy neházím na zem,chci vysát/vytřít a zaparkovat se.
Nebezpečí spočívá v tom, že když na vysavač sáhnete, může (nemusí) dojít k výboji statického náboje, nehromaděného v plastu vysavače. Trochu to štípne, možná uslyšíte mlasknutí, možná i uvidíte malou jiskru. K úrazu dojde jen tehdy, když se leknete, ucuknete a shodíte si na hlavu květináč (nebo třeba vypadnete z okna). Je to stejné, jako když si stáhnete vlněný svetr, ze silonové košile a sáhnete na kliku u dveří.
Při pouhé přítomnosti v místnosti s vysavačem Vám nehrozí vůbec nic.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.