Nejste přihlášen/a.
Zdravím, pod negativním vlivem zdejších pochvalných příspěvků jsem včera ve stavu mírné společenské unavenosti před manželkou nedopatřením vypustil z úst, že myčka nádobý možná není až tak špatná věc. Samozřejmě jsem u ní nastartoval ohromné nadšení. No, stávají se i horší věci. Asi. Třeba když vám oznámí, že máte nějakou blbou nevyléčitelnou nemoc.I když, to vlastně tak zlé nebylo.. No to je jedno. K věci.
Toto zařízení jsem už asi 15 let úspěšně ignoroval a na nátlak manželky vždy reagoval jako René odpovědmi, typu: Ženská jedna hloupá, copak nevíš, že to k ničemu není, má to strašnou spotřebu vody (máme studnu, která v suchých letech má málo vody) a bude tomu vadit slabý kolísající tlak naší vodárny a tvrdá voda?
Takže bych se rád zeptal na nějaké doporučení ohledně výběru, jesli si mám ohlídat, aby to mělo nějakou funci, připadně doporučit výrobce. Vodu ohříváme bojlerem na NT a než doleze ocelovými trubkami teplá do kuchyně, tak odteče cca 3 l. Koukám, že existuijí s přívodem teplé i studené, tak nevím, co zvolit. Rozvody elektriny v kuchyni už jsou celkem zatížené, docela by se hodilo, kdybych nemusel počítat s odběrem pro ohřev.
Nádobí budeme mýt pro 4 člennou rodinu. Linka 60 cm.
Zdravím, doporučuji tu nejlacinější. Hlavně už v krámě překontrolujte jak jsou pevná dvířka. Myčku pootevřete a dveřmi torzně po stranách kruťte. Aušus poznáte hned. Sice to po finální montáži zpevní přisazená dvířka, ale myčku, kde plandají dvířka při téhle zkoušce o plusmínus 10 cm v rozích(!) rozhodně nebrat. Dosti prozradí údaj - celková hmotnost výrobku. Čím těžší, tím lépe. Navzdory zkušenostem předchozího pisatele (kdy myčku kupoval?) doporučuji Beko. Nebrat brand nazvaný po kdysi monopolní české firmě na sporáky - plus mínus 10 cm měkkost dvířek jej diskvalifikovalo, Zanedlouho to budou dělat snad z alobalu.
Urcite nie nejake turecke / polske / rumunske a pod smejdy. Nevadi, ked to v tej krajine montuju, ale aby odtial nebol aj samotny vyrobca. Teda nie Amica, Beko a pod
Osobne mam vybornu skusenost s Bosch, nula poruch, ziadne veci ako je ich tuna plna poradna : kod F05, nenapusta, nevypusta, kdesi z toho tecie voda atd. Tvrda voda nevadi, ona si sama vyraba demiralizovanu pomocou soli. Ohrev trva kratko, v tom case to zerie 2 kW. Na jeden cyklus to berie 10 - 15 litrov vody.
Za mne myčku BEKO již nikdy: po třech letech začal reznout koš na nádobí, zakoupil jsem náhradní a do dvou let byl opět rezavý.
Nově máme třetím rokem myčku Bosch a koše na nádobí jsou jako nové. Trošku mne štvou dotyková tlačítka na ovládacím panelu, takže příště bych se jim asi vyhnul, ale jinak funguje k naprosté spokojenosti.
Ještě bych doporučil vybrat myčku s příborovou zásuvkou, ušetří to prostor ve spodním koši a vejde se tak do myčky více nádobí. Navíc některé příbory s velkou rukojetí ani nejdou do košíku na příbory vložit.
Běžné kolísání tlaku vody z domácí vodárny myčce nevadí.
Myčka má připojení na jednu vodu, jen v nastavení se provede volba, že přívod vody do myčky je napojen na teplou vodu. Myčku, která by měla dva přívody vody neznám a není to ani potřeba.
Tvrdá voda myčce nevadí, od toho se v myčce používá sůl. Tvrdost vody si změříte (často je měřící papírek součástí dodávky myčky, nebo si ho koupíte) a dle toho nstavíte potřebný parametr změkčení vody.
Pokud máte ve studně málo vody, ale stačí na ruční mytí nádobí, pak zcela jistě bude stačit i pro provoz myčky, jejíž spotřeba vody je proti ručnímu mytí znatelně nižší.
... Naopak jsem během svých opravářských eskapád zjistil, že ty značky, které zde vychvalují (nojo, no reklamně mnoho lidiček podléhá), jsou dělány naprosto stejně jako ty lacinější - třeba zmíněná bosch a velice trapně řešený ohřev vody s nedostupností potřebného n.d. za půl tisíc musíte měnit celé čerpadlo za trojku origo. I když tady se už objevují levné substituce z číny, ale samotné hloupě řešené topné těleso nikdo nedodává. AEG - snad nejporuchovější elektronika vlivem rohs, špatná relátka. Týká se myček mezi roky 00-10.
Tak jsem zjistil, že v tom bloku linky, kde reálně myčka může být, jsou všechny skříňky jen 50x55. 60 je pouze s vestavěnou troubou a pak jedna v ostrůvku, kam je nereálné tahat trubky.
Což je docela smůla, protože do úzkých a málo hlubokých myček se toho moc nevleze a je jich omezený výběr. Ani se vlastně nevyrábí nic, co by využilo tu šířku 50, kdybych skříňku vyjmul. I samostatně stojící mají šířku jen 45. Taky dost nesnáším senzorové ovládání, ale značkové myčky (U praček a sušiček po zkušenostech preferuji Bosch, tak jsem po nich koukal i u myček) už většinou ani jiné nemají. To nemluvím o tom, že kvůli elektroinstalaci bych rád s co nejnižším příkonem, tedy co nejslabším topným tělesem. Asi ji napojím na teplou, ale to stejně nejspíš nezabrání myčce občas těleso sepnout, když nebude dost teplá.
Teď nevím, jestli mám do otvoru koupit samostatně stojící, nebo vestavnou. Vzhledově hezčí by samozřejmě byla zamaskovaná vestavná, ale zase by se nám ta zrušená dvířka hodila náhradou za jiná, u kterých zřejmě vlivem výrobní vady popraskala fólie. jakou výhodu a nevýhodu má vestavná oproto samostatné? Například z hlediska servisovatelnosti.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.