Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, vlastním kameru Sony Digital 8 Handycam a stratil jsem od ní nabíječku. Kamera se při posledním používaní vybila úplně. Rozhodl jsem se vytáhnout baterii a ve své sbírce elektrověcí jsem našel adaptér u kterého seděly specifikace jako byly na baterii a připojil jsem ji k barerii aby sedělo + a -. Během nabíjení jsem pravidelně kontroloval multimetrem stav nabití baterie a až baterie měla 7.2 v uváděných na baterii, tak jsem ji opět zapojil do kamery. Kamera sice naběhla, ale psala velmi nízkou baterii. Po odpojení jsem baterii opět změřil, hodnota baterie klesla asi o 0.10v.
Prosím neví někdo co s tím je a nebo co mám dělat a nebo jak to mám spravit?
Podle napětí se jedná o li-ion akumulátor se dvěma články (2S). Takové aku se nabíjejí na 8,4V. Akumulátor nejspíš v sobě má ochranný obvod, který nedovolí přebití, ale není to jisté, tudíž je nutno napětí kontrolovat a nejlépe koupit origo nabíječku. Je divné, že při 7,2V kamera hlásí nízký stav baterie, při tomto napětí by měla ukazovat cca 50%.
Nemusí být nutně od Sony, tím origo jsem myslel nabíječku na tuto baterii (NP-FM30). Dejte si do google "nabíječka NP-FM30" a určitě najdete levnější.
Jaké má vůbec ta kamera rozlišení? Nevyplatí se už radši investovat spíše do něčeho takového?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.