Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, doporučí mi někdo nějakou kameru a nějaký mikrofon na natáčení filmu?
Dnes se lze běžně setkat i s filmy, co byly natočeny na mobil.
A dokonce i jeden český: Banger (2022).
@herd Ten zvuk se natáčel hoooodně drahou technikou. A mám obavy, aby i ten iPhone nebylo jen takové promo. Proč bys řezal metry dřeva ručně, když máš v kůlně motorovku?
Jdeš na to obráceně. Takhle se ptá někdo, kdo neumí ani ostřit, natož aby věděl co je kompozice nebo hloubka ostrosti. Protože jinak by ses neptal po "nějaké" kameře a "nějakém" mikrofonu.
No nic, nikdo učený z nebe nespadl. Nejprve si ujasni, co bys chtěl točit. Scénář sestavit umíš? Dovedeš si vůbec představit, co natočení i jednoduchého krátkého filmu nebo klipu vůbec obnáší? Že to sám neuděláš a že potřebuješ lidi, kterým musíš zaplatit, pokud to nebudou fanatičtí fandové? Že potřebuješ čas?
Jak tady zaznělo, točit se dá i na mobil, ale i tak, nebo zejména právě proto je pracná a drahá postprodukce na drahých počítačích a programech.
Začít se samozřejmě dá i od píky. Dá se točit na amatérskou zrcadlovku za patnáct tisíc. Musíš ale vědět, jak na to a i tak je to pracné. Pětkrát dražší kamera obsluhu usnadní. Stabilizace (stativy, pojezdy) další kapitola. Plus mikrofon za 3 tis, ovšem zvuk chce nahrávat na externí zařízení (=další minimálně osoba a dalších 3 tis).
No, jsem zvukař, vlastním jak už zpoustu dynamických, tak už kondenzátorových mikrofonů, ale nevím, ze všemí podmínkami počítám, ale nejsem si jistý s tou kamerou a zvukem.
Viděl jsem tady podobnou otázku kde se ptali na nějaký mikrofon pro film a pán odpověděl, že s mikrofonem od rode neudělá chibu.
To je jako bys napsal, že jsi tesař, co děká krovy, ale psí boudu nepostaví.
Mi nevykládej, že zvučíš kapely a nemáš šajn o tom, jak a čím nazvučit film. Vždyť i pro kapelu se používá více druhů mikrogonů, páskové, kondíky, dynamika, pro každý nástroj nebo jejich skupinu a zpěv zvlášť. Nevěš nám bulíky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.