Nejste přihlášen/a.
Máte prosím někdo tip na vyzkoušené baterky 18650 z AliExpressu?
co jsem slyšel, tak to často fejkují a ne všechno je kvalita
Neznám baterky 18650. Pod tímto číslem jsou na trhu Li-on akumulátory.
Tak teď tomu nerozumím. Co je původní předepsaný zdroj do té baterky?
A prosím tě, pokud máš na mysli něco takového, tak na to rovnou zapomeň. Je to blábol!
Ok, tak AKUMULÁTOR a k otázce něco máš?
Ve skutečnosti to chci do baterky (svítilny), do které se strká ta baterie (skupina monočlánků) 3xAAA, což je vlastně redukce na formát 18x65mm (18650).
Záměr byl, že to má větší kapacitu a je to levnější, než 3 dobijitelné AAA.
A teď mi došlo, že to nebudu asi mít jak nabíjet
ty ten adaptér neznáš? No já se o tom taky dozvěděl až teď že ta baterie 3 monočlánků AAA vlastně simuluje jedenkrát 18650 článek tak si o tom něco přečti.
No jasně taky se mi nezdálo 9900 to je 10Ah to je sci fi...
Tak nahoť lepší link
To pouzdro je o hodně širší než baterie 18650, takže budete ještě potřebovat nějakou redukci.
Jinak, já používám do své ecigarety tyto baterie (akumulátory)
Na nabíjení - vybíjení použiješ modul powerbanky, také je v nabídce. Má obě ochrany, ale výstup je 5V/1A
379 Kč to se posr... ne? Tolik?
Nebo vám to přijde jako adekvátní cena?
Podle inf z wiki se formát 18650 vyrábí v kapacitách 1,5 až 3,5 Ah takže to ani není nejvyšší kapacita...
Používáte někdo měřák třeba hadex.cz/...?
US $2.08 57% Off | New 18650 battery 3.7V 9900mAh rechargeable Li-ion battery for Led flashlight Torch batery lithium battery+ Free Shipping
a.aliexpress.com/...
nehledě k tomu, že se to všude značí jako baterie, ale tohle asi nebude moc kvalitní 9900 co? ) Kolik to tak může mít v realu, Případně máte nějaký jiný odkaz, co máte vyzkoušený
Do svítilny? Tam dávám obvykle nějaký odpad, protože to nemám pro kritické aplikace a není problém článek vyměnit/dobít. Článek je trochu delší než ten adaptér, ale dá se to. Kde potřebuji spolehlivost, tak třeba od prodejce, který nabízí tyto články s poctivou kapacitou aliexpress.com/... a jak ve verzi s, tak bez nabodovaných pásků.
Nejlevnější jsem našel tyto pod 1 USD i s poštou a DPH (cena za 2 ks), Prej 12Ah
US $1.98 55% Off | 18650 Battery Rechargeable Battery 3.7V 18650 12000mAh Capacity Li-ion Rechargeable Battery For Flashlight Torch Battery+Charger
a.aliexpress.com/...
můžeze vyzkoušet, kdo máte tester...
za 2 kusy 42,- CZK i s dopravou
Tyhle levný li-ion aumulátory s obrovskou kapacitou na obalu jsou většinou shit. Mívají malou kapacitu a rychle odcházejí (značkové aku vydrží několikanásobek jejich životnosti). Kdo chce kvalitní 18650 akumulátory, tak by se měl vyhnout čínským značkám a koukat po Panasonic, LG, Sony, Samsung. Do svítilny jsou lepší aku s ochranou (protected), ty vyrábí jen Číňani, je potřeba vědět, kdo používá kvalitní články (často Panasonic): například Keeppower, XTAR...
Proč od Ali, to samé mají vietnamci za 30 korun. Krásné kapacity 6500 a 9800 mAh. Koupil jsem tehdy ze zvědavosti 1 kousek za 1€ to ještě psali jen 5000 mAh, pak teprve jsem koukal, že u nás to mají také (reálně jsem změřil 1000 a moc tomu nevěřím, nutno uznat, že v baterce ten článek funguje, ale jinak je na nic, protože k baterce byly baterie dodané; no snad jen, že by se jedna nabíjela a druhá svítila).
Jinak pro vážné použití jsem radši kupoval v normálním obchodě, cena je desetinásobná, ale nemusím řešit nějaké fejkování. Myslím, že to bylo něco takového suntech.cz/... potřeboval jsem tehdy bez ochrany.
Ahoj, podle vlákna a odpovědí jsem usoudil že to chceš použít do ruční svítilny s LED diodou tak 1W.
Ekonomicky je to nesmysl. Pokud svítlnu používáš denně, pak je lepší stejnou svítilnu koupit už dobíjecí. Odpadne Ti nákup článku 18650( do takové svítlny POUZE článek se zabudovanou ochranou, adaptéru, který by ti tam asi stejně nevešel, a nabíječky.
Články 18650 s kapacitou větší než 3400mAh jsou ůplnej nesmysl. Těmhle článkům 9900mAh apod. z Ali (No name) a z tržnice bych se obloukem vyhnul. Nejen kvůli nesmyslné kapacitě, ale abych třeba při nabíjení nezápálil celej barák.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.