Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký setopbox?

Od: aloisb® odpovědí: 27 změna:

Mám malou přenosnou TV HYUNDAI PDP371DVBT, která neumí zpracovat kodek H.265. Nemá však vstup HDMI ani USB, má jen normální anténní konektor a audio-video vstup/výstup ( AV IN/OUT). Poradí někdo, jaký setopox by byl vhodný nebo zdali to vůbec půjde?

27 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jirib
hodnocení

3x
kasa.cz/...
Jen 1996,-Kč.
lmgify

... nebo za 2900 několik typů nových TV.

lmgify
hodnocení

2x

Asi nějaký box s konektorem SCART a pak adaptér na Cinch ( tento?) nebo co to má za "audio-video vstup/výstup" .

Má to jack, takže s vhodným kabelem lze použít.
lmgify

Přístroj už se dodává s kabelem.

Základní popis + manuál

hodnocení

0x

Přehrávač má jen anténní vstup. Musel by to být set top box DVB T2 s modulátorem do DVB T. Myslím, že se takový nevyrábí.

Dle specifikací má i AV vstup, takže rada od @lmgify lze použít, akorát musí zredukovat na jack.
lmgify

Přístroj má i analogový (PAL) demodulátor na anténním vstupu.

@mikihans Ano, CINCH je označený IN/OUT, ale v návodu je uvedený jen jako výstup pro externí monitor a nikde se nepíše, jak se přepne na vstup. Před nákupem set top boxu by to chtělo ověřit.

lmgify

Musím přiznat, že jsem si toho také všiml. Chtěl jsem i něco o tom externím monitoru napsat, ale nechal jsem se ukolébat tím, že konektor je v manuálu popsán jako obrazový a zvukový vstup a výstup.

lmgify

> CINCH je označený IN/OUT

To nebude cinch (nebo alespoň ne standardní). Cinch je jen pro jeden signál a tady se má přenášet obraz+2×zvukový kanál, tedy 3 signály.

To je také možné. Takže ještě navíc by to chtělo vědět, co je to za konektor a čím je zakončený z druhé strany kabel z příslušenství.

lmgify
hodnocení

0x

> TV HYUNDAI PDP 371 DVBT

Ten přehrávač má 7" (17,7cm) 480 x 234 bodů displej. *nene*

No a? Mobil má ještě menší displej. Pointa příspěvku? *smich*
lmgify

1. To bych chtěl vidět mobil s 234 pixelama. Možná tak nějaký tlačítkový. *smich*

2. Nic není více high-tech HDTV jako zobrazovat to na 234 řádcích. *frajer*

lmgify

S těmi tlačítkovými telefony jsem to trefil.

Žádný smartphone takovou hrůzu nemá, ale vzpomínám si, že jsem před lety viděl jeden levný pro rozvojové země a ten měl rozlišení 480×něco.

jirib
Jenže Álojs neslyší na "dej to do sběrného dvora"...
Znal jsem úplně stejného kolenovrta,jmenovce ze Šumperka...
Álojs vyhoďto a kup nějaký monitor k počítači.
hodnocení

Díky za hraběcí radu. Ten přístroj přehrává DVD a CD, takže ho někdo může využít třeba pro děti. Pokusím se ho prodat.

111®

myslím že se to tu řešilo tak před měsícem...

jirib
Álojs,dnes jede přehrávání z USB nebo Youtube...ses zastavil před 10-15lety.
Álojs řeší,podobné věci zde,už několik let.

hodnocení

0x

Koupil jsem Hyundai DVBT 250 PVR ihned při nástupu H.265 (DVB-T2) za asi 600 Kč. Nevím, zde bude ještě v prodejnách. Dodnes bezproblémový. Jedná se o běžný STB vyráběný v Číně, jen firmware doladěn na TV Hyundai. Zde i návod ke stažení. Recenze. Prodejna.

doplněno 17.04.23 18:32:

Dnes bych hledal i na bazarech nebo v okolí u známých. Spousta lidí od nástupu H.265 (DVB-T2) v roce 2017 již dnes má po pěti letech nové TV a nadbytečné STB možná odprodávají či darují.

Nebo už TV od DVBT2 nepoužívají.

lmgify

Jaká je alternativa pro sledování bezplatného, lineárního videa kromě satelitu s menší nabídkou českých programů?

Na internetu je spousta českých filmů dostupných zadarmo.

Zpravodajských webů je taky několik.

Jaký důvod má v dnešní době mít televizi? Televizní soutěže?

lmgify

Ptát se na důvod lineárního videa je jako ptát se, proč ještě existuje rozhlas (tj. lineární audio) v době Spotify apod. ;)

1. někdo (ideálně mnohem znalejší než já v daném oboru) už se prohrabal hromadou klipů událostí, vybral ty podstatné části a uspořádal je za sebou (mě už otravuje i neustále udržovat a doplňovat můj Youtube playlist novými videi)

2. nemusím nic dalšího hledat, pokud nechci vědět více informací o dané události

3. ne všechna videa (pořady) jsou na Internetu nebo alespoň ne hned okamžitě

4. čtení webů je pomalejší než sledování TV

5. ne všechny TV stanice vysílají na Internetu

6. obrazovka TV je mnohem větší než notebooku nebo mobilu :-D

atd.

6. to snad si každý připojí monitor nebo projektor :-D. Stejně mnohdy nějakou bednu s DVBT1 lidi mají připojenou jako monitor k pc nebo stb DVBT2

1. takže je lepší TV, která ti sází i pořady, které zrovna zajímají někoho jiného včetně reklam a ty pořady, které jsou pro tebe relevantní si musíš načasovat a na minuty si vzpomenout a sednout si k bedně.

3. Soukup tam asi nebude, protože toho snad nikdo normální nesleduje.

ml
hodnocení

0x

Já teda při hledání settopboxů jsem narazil na dost nepříznivé recenze těch levných (dlouho startujou, zamrzaji, blbě reagujou...), tak jsem vyzkoušel TV hat k raspberrypi. S tehdejším operačním systémem (nebo jestli to bylo firmwarem) dalo trochu práci to rozchodit, aby posílal obraz na televizi (analogový AV výstup), myslím, že novější verze to mají nějak jednodušší.

Každopádně jsem tím získal kromě stb i síťový přehrávač (teoreticky je i možnost pvr, ale s 32GB sd kartou je to možnost opravdu jen teoretická, volné místo na ní je tak na 2 hodiny záznamu).

Ovšem raspberry se dneska pořád ještě blbě shání (je tomu minimálně půl roku, co se psalo, že výroba jede překovidovým tempem). TV hat zmizel z trhu (kdo by kupoval hat když neni pí). Tak nevím.

Dá se za nesmyslné (500-1500) peníze pořídit převodník AV na HDMI, ale to snad nebude nutné, za ty peníze se nějaký stb snad sežene.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]