Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám AKU ruční vysavač z Lidlu Silvercrest SAST 18 A1. Bohužel k němu nemám nabíječku. Je na ní uvedeno Input: 22,5 V = 500mA, battery: 18,5 V, Li-ion = 2200 mAh.
Mám doma nabíječku, kde pasuje koncovka, ale je na ní uvedeno. Input power: 0,23A, Output: 12 V = 1000 mA
Co se stane, když touto nabíječkou zkusím nabít výše uvedený vysavač? Když je ru nabíječky nižší hodnota V, nedojde k plnému nabití nebo hrozí poškození baterie v AKU vysavači? A jak dlouho případně nabíjet?
Předem děkuji za vysvětlení.
V.
Nenabije se, to je stejné, jako bys chtěl ohřívat vodu na 22° vodou nebo teplem, co má ale jen 12°V - to přece nejde energie teče vždycky od vyššího bodů k nižšímu, to je zákon
- nejjednodužší řešení je na Ali koupit převodník (step up dc dc) z X na Y voltů, vyjde asi na 16,- Kč i s poštou, ale potřebuješ k tomu znalosti, pájku, šroubovák a multimetr k nastavení vhodného výstupního napětí
- druhá možnost je napsat do Lidlu, jestli nemají náhradní nabiječku a za kolik
dodá měnič potřebný proud, když výchozí stav je 1000mA při 12V z nějakého spínaného zdroje s vnitřní proudovou ochranou?
Podle mě by fungoval jen klasický nespínaný zdroj 12V 1000mA bez proudové ochrany, pokud je reálné měnit na 22,5 a 500mA
Pokud má při 12 V 1 A, tak při 24 V to je půl ampéry což hypotetický odpovídá
* Já myslím že se to bude jen trošku déle nabíjet pokud by dodal méně proudu kvůli ztrátám... za těch 16 Kč to myslím vyzkoušet stojí, nebo ne?
* každopádně 24 V / 500 mA zdroj má i LIDL humidizér, který jsem koupil za 199 Kč v akci, což mě na štvalo, že ho nemůžu provozovat na 12 V, tak jsem stejně musel koupit jiný z Číny na 5V USB, protože se mi ten step up měnič nechtělo bastlit takže přesně opačný případ
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.