Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pracka nejde otevřít

Od: marta odpovědí: 15 změna:
Dobrý den mám chytrou pračku a dnes se mi stala hloupa věc naklonila jsem nechtěně pračku když jsem jí přesouvala a ona začala z ní téct dole voda ...odpojila jsem ji ze zásuvky ale ani po hodině nešla spustit a ani otevřít dveře... navolit programy jdou jde u zvuková melodie při zapnutí vypnutí ale nejde zapnout ani vypustit odstředit ani otevřít...prosím že ta voda vyschne a zase bude fungovat

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Pračka zůstane zablokovaná, dokud tlakovým čidlem indikuje, že je v bubnu nějaká voda. Buď spustíte program, který vodu vyčerpá, nebo vodu vypustíte dole pod dvířky čerpadla, bývá tam hadička se špuntem, nebo odšroubováním víčka samotného čerpadla. A nebo pojistku dveří uvolníte mechanicky potažením za čudlík, který taky bývá pod dvířky čerpadla. Většinou nenápadný nahoře nad šroubovacím víkem čerpadla.
marta
hodnocení

Moc dekuju zítra ráno na to kouknu jestli to jde nějak otevřít čerpadlo dole jsem vypustila ještě zkusím najít tu hadicku ..a myslíte že bude opět fungovat? Že tam na nějaké čidlo natekla voda a ze vyschne? Jsem hlupák no
No a zkusila jste udělat to nejjednodušší, spustit program vyčerpání?
marta
hodnocení

Ano ale ať navolim jakýkoliv program vše se ukaze jaký program to je ale když dám šipku aby se pracka spustila nereaguje
To skoro vypadá, jako že se něco poškodilo, nebo přinejmenším zblblo. Vytáhněte ji na hodinu ze zásuvky a zkuste najít ten čudlík, kterým se odlišťují dvířka a dvířka otevřete. Jestli má pracka senzorové ovládání, tak jej očistěte. A napište nám přesný typ.

hodnocení

2x
Jsou mrtví, Dave.

Všichni... *smich*

hodnocení

0x

Asi ano.

doplněno 12.04.23 23:15:

Znovu jsem si to přečetl, sa vypadá to, že jste si zapnula dětskou pojistku. Zapněte ji do zásuvky a musí něco psát na displeji. Případně při pokusu o spuštění/vypuštění vody, což je podmínkou pro otevření...

marta
hodnocení

Asi ano bylo na to že bude fungovat? Víte jsem hloupa a nikdy se mi to nestalo blondýna no
marta
hodnocení

Vaše odpověď asi ano bude na moji otázku jestli bude fungovat ... moc děkuji víte jsem prostě hlupák no blondýna ale snad jsem pračku nezničila že ne?

hodnocení

0x

Keďže neviem značku a typ práčky,tak budeme len tipovať. Naklonením práčky pravdepodobne natiekla voda pod plavákový spínač,ktorý je na spode práčky a zablokoval práčku, aby nedošlo ku vytopeniu. Pokiaľ bude tam voda,tak k odblokovaniu spínača nedôjde. Po odkrytovaní práčky by sa to malo dať vytrieť handrou. Kedy sa voda sama od seba vyparí sa nedá presne určiť.

doplněno 13.04.23 22:03:

Ono sa nenamáčala elektronická doska. Niektoré práčky,kvôly vytečeniu vody na podlahu alebo vytopeniu susedov majú pod pračku misku na vodu, kde je ten spínač. Ak sa do tej misky dostane voda, tak ten spínač zablokuje práčku a prívod vody, aby nepretiekla tá miska. Koľko vody naklonením práčky sa tam dostalo nik nevie a ani za ako dlho sa vyparí. Bez rozobratia a vysušenia vám čas neurčí nikto.

marta
hodnocení

Ja moc děkuji pracka je Hoover spínání má samozdrejme na El. A jediné co nejde jak jsem řekla je spuštění a otevření bubnu když se namoci řidiči jednotka jak dlouho trvá vysušení

Nechápu,proč mluvíte o řídící desce,ta nemůže být mokrá,jelikož tato elektronika je u každé pračky nahoře.:)

hodnocení

0x

U některých praček je nutné přepnout na nulu.Ona vypustí vodu a poté lze zapnout na libovolný program.

bery*
hodnocení

0x
Taky jsem míval u pračky s aquastopem problémy, když na sklonku jejího života už netesnilo gufero a při vice následujících pracích cyklech se voda prokapávajici k pojistnému plováku nestíhala odpařovat - pračka se pak zastavila a pořád běželo vypouštěcí čerpadlo, dokud jsem ji nenaklonil, aby ta voda od plováku vytekla na zem (je v garáži). A dveřní zámek jsem si rovnou odpojil u několika praček, abych nemusel po skončení praní čekat, případně mohl po spuštění ještě přihodit třeba ponožku, která mi cestou vypadla z prádelního koše na schodech :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]