Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

USB disk nezobrazuje složky

Od: aaron* odpovědí: 10 změna:

Dobrý den. Na ůložišti se mi nezobrazují složky, takže je nemohu ani na televizi spustit. Přitom evidentně se neztratily, disk je stále plný. Jen složky se nezobrazují ani na počítači. Můžete mi někdo poradit? Jde o USB disk 2 TB. Děkuji.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Nebyl náhodou ten USB disk formátovaný v televizi, že ne?

aaron*
hodnocení

Já opravdu nevím...Asi ano...ukázalo se tam UDA 1...je nějaká možnost to napravit...?

hodnocení

0x

Jestli je to flash disk, tak je to patrně fejk. Pokud jste na něj něco nahrál a nemáte to jinde, tak jste o to přišel.

Pokud je to HDD nebo SDD a nemá vlastní napájení, tak bude fungovat jen na silnějším USB, patrně USB 3.

aaron*
hodnocení

Je to externí disk 2 Tb...

hodnocení

0x
Nekdy se stava, ze pri vytazeni se data tzv. ztratii, i kdyz tam jsou. Smaze se tabulka s nazvy. V tom pripade je nutnee nic tam nenahravat, koupit novy disk vetsi, nez puvodni, a pouzit softver recuva (ja jsem pouzil verzi zdarma) , ktery data presune na novy disk a da jim nova jmena. Je to opruz, trva to nekolik hodin az dnu "nahravani", co vam na stole pracuje laptop a dva disky, vyplati se to pouze tehdy, kdyz tam mate nejake fotky a videa ze svatby, dovolenky, a pod. Protoze pak se budete hrabat v prejmenovanych souborech a davat jim znova puvodni jmena (ale je moznee, ze placenaa verze zachovava nazvy souboruu i umisteni ve slozkach, nevim).

hodnocení

0x
Zkuste vlozit do googlu tuto "větu" na spodnim řádku
site:poradte.cz recuva

ml1
hodnocení

0x

Pokud jsou tam data, která chcete získat, tak použijte nějaký vhodný software. Moje možná až paranoidní doporučení je pořídit si kopii celého disku nebo aspoň té partition. A na její kopii provádět teprve pokusy. Je to možná příliš paranoidní, žádný rozumný obnovovací sw nezapisuje data na původní disk, ale co kdyby.

Já používám Get Data Back (GDB). Je to sw placený (něco jako 2222 což bylo v době, kdy € bylo za nějakých 28 korun), ale i neplacená verze udělá analýzu, na základě které je možné ručně soubory obnovit (obnovil jsem tak kdysi jeden 50GB nefragmentovaný soubor, ale víc jak pár kusů bych tím asi obnovovat nechtěl). Ale hlavně ta analýza dá tušit, jestli na disku něco zbylo.

Potom existuje testdisk, ten obnovuje bez ohledu na zbytky souborového systému. Verze, kterou znám neuměla pracovat s diskovými image (pracuju radši s bitovou kopií, u flešek to má kromě ochrany před nechtěným přepsáním dat výhodu i v rychlosti), ale to se dalo obejít tím, že se image připojila jako disk pomocí vhodného programu (imdisk). Testdisk je zadarmo, a minimálně jednou jsem uspěl tam, kde GDB selhal.

P.S.: nespouštějte chkdsk nebo ntfsfix (apod.) pokud máte na disku data. Tyto programy mají jako hlavní funkci obnovení disku pro ukládání, ne záchranu dat.

aaron*
hodnocení

Děkuji za snahu pomoci, ale pro mne je asi nepoužitelná. Vše je v angličtině a pro mne nesrozumitelné. Disk mám plný seriálů nejrůznějšího druhu a při pouštění na televizi se to nějak zakódovalo a složky se seriály nejsou viditelné ani na počítači.Ale disk mi ukazuje, že je téměř plný jak byl. A bez ikon to nespustím.

monk

Takhle se choval Recykler( Vir).Napadal flash média.PC neškodí. Jenom Flash diskům rozvrátil souborový systém.

Seděl v koši PC a nabalil na sebe všechny možné atributy . Nebyl vidět.Jenom pod bootovacím DOSEM 6.2.

Musel jsem ho natvrdo odmazat DELETE/ Dos 6.2 nebo přemazat image disku.Šířil se jako Mor.

USB disk nezobrazuje složky

adams
hodnocení

0x
Zjevně téhle technice nerozumíte. Nejlepší rada, kterou můžete dostat je, svěřte to nekomu, kdo ví co s tím delat.
To není kritika ani ostuda, ale laik nadělá víc škody než uzitku. Základem je, napred udělat obraz disku a pak se teprve hrabat v datech.
ALE, jestli to jsou serialy nahravane televizí, tak data stejně nejspíš budou sifrovaná a nic s tim nezmůžeme.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]