Nejste přihlášen/a.
Mám chatu v Kunštátě na Moravě.poradíte mi jestli tam chytnu digitální příjem? Případně z jakých vysílačů. A kdy v tomto místě nechytnu analog vůbec? Děkuji
To je v pr...li ,zjištuji že asi chytnu jen veřejnoprávní sít tedy jen čt1,čt2,čt4,čt24 Snad se mýlím
Kemo já bych nevěšel hlavu. Jsem přesvědčen, že DVB-T v Kunštátu budeš určitě brát s přehledem z Brna. Hlavní je vybrat STB který má dobře citlivý tuner a na venkovní širokopásmovou anténu by to neměl být žádný problém. Pokud i tak ještě nebude kvalita uspokojivá je možno do antény vsadit zesilovač, ale možná nebude ani potřeba.
Mezi STB s kvalitním tunerem patří Strong , Technisat , Golden interstar a Maskom. S těmito STB nebyl nikdy žádná problém ani při dálkovém přijmu DVB-T. Mně hodně překvapil Optex Alitek 8841, velmi citlivý tuner a dobrá výbava a to vše za výbornou cenu.
Vy budete kapku náročnější tv divák?Ne?A nebo očekáváte zázrak od dvb-t,tam nejste u hranic s Rakouskem kde se dá přijímat i něco zajímavějšího.
Však já nepotřebuju zahraniční programy ale k těm veřejnoprávním také novu,primu,nova cinema,barandov a prima cool. Veřejnoprávní bych měl normálně chytit z Brna kojálu. Ale ty komerční až za rok také z kojálu. Žádný jiný vysílač na který bych chytl digitál v dosahu není. Záleží jen jestli mám správné informace
doplněno 30.05.10 16:45:zde důkaz že z kojálu chytnu jen vysílací sit 1. Ostatní sítě NE. digitalnitelevize.cz/... A vysílače brno město a hády a ostatní vysílače v ČR město jsou tak daleko že jejich signál sem nedosáhne
Tak to vyřeš satelitem, pravda pořízení je o nějakou korunu dražší, ale navíc máš bezplatně slováky a když bude chut mužeš si přikoupit placený kanály
K tomu se přidávám. Pokud si pořizujete přijímací zařízení od nuly - včetně antény/antén a nemáte vyloženě štěstí, že chytnete digitální vysílač na kus drátu (a to je většina míst v ČR), tak to vyjde finančně velmi podobně. Jako nevýhodu satelitního příjmu vidím nemožnost jednoduše signál rozbočit na více míst.
Tady na východě Moravy nebude žádné digitální vysílání ještě pár měsíců a už nějakou dobu je vidět, jak přibývají satelitní antény. Způsob zavádění digitálního pozemního vysílání je u nás zpackaný až běda.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.